Kljub bolezni Hirscher daleč pred vsemi

Po ženskem slalomu svetovnega pokala je v finskem Leviju prišla na vrsto še moška preizkušnja v tej disciplini. V prvem teku se je s Črno progo spopadlo 85 tekmovalcev, med njimi tudi dva slovenska smučarja – Štefan Hadalin in Žan Kranjec.

Najboljše izhodišče za finale si je s časom 53,11 zagotovil oboleli Avstrijec Marcel Hirscher, njegov mlajši reprezentančni kolega Marco Schwarz je zaostal 0,21 sekunde, tretje mesto pa je zasedal Felix Neureuther iz Nemčije, ki je za nastop potreboval 0,42 sekunde več kot vodilni.


Marcel Hirscher je kljub bolezni slavil zmago [foto: GEPA]

Predvsem Kranjec se je s progo dobro spopadel, a se tako kot Hadalin ni uvrstil v finale. Kranjec je bil blizu drugi vožnji, saj se je z visoko startno številko 80 odrezal dobro, na koncu pa za tekmovalcem uvrščenim na 30. mesto zaostal le za 22 stotink sekunde in bil tako 37. Hadalin je s startno številko 51 prismučal na 49. mesto.

Po drugem teku na samem vrhu razpredelnice do spremembe ni prišlo, saj je do zmage z odlično vožnjo prišel Hirscher, sta pa napredek po lestvici naredila dva tekmovalca. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Michael Matt, ki je za Hirscherjem zaostal 1,30 sekunde, še eno stotinko več pa se je na progi zadržal Italijan Manfred Moelgg in bil tako tretji.

Hirscher se je sicer v zadnjih dneh spopadal z vročino in vnetjem srednjega ušesa, zaradi česar je bil njegov nastop vprašljiv.

Klemen Bergant, odgovorni trener za tehnične discipline za svetovni pokal, je o nastopu naših smučarjev rekel: “Žan je dejansko naredil velik preskok v slalomu v primerjavi z lanskim letom. Je pa dejstvo da sta slalom in veleslalom sestavljena iz dveh tekov in če pridemo tekmovati želimo nastopiti v obeh tekih. Danes je Žanu to za 22 stotink ušlo. Kljub vsemu sem z njegovim smučanjem zadovoljen. Štefan pa danes ni smučal dobro. Sicer je začel zelo dobro in bil zgoraj deveti, potem pa so se mu začele dogajati napake. Na taki tekmi, kot je v Leviju, kjer je malo odstopov in kjer proga vsem tekmovalcem dovoljuje napad, je to preveč. Potem je za Žanom zaostal za šest desetink, kar se ne dogaja niti na treningih, na tekmah pa še toliko manj. Štefan danes ni bil pravi, smučal je slabo. Videti bomo morali kaj so bili vzroki za to in jih odpraviti do naslednjih tekem.

Nadaljnji načrti ekipe še niso natančno znani, saj se čaka na potrditev tekme v Beaver Creeku v ZDA, kjer trenutno primanjkuje snega. Če bo v petek, 18. novembra, prišlo do potrditve, bosta Žan in Štefan odpotovala preko Atlantika, v nasprotnem primeru pa se bo naredil nov načrt treningov.


Rezultati: Svetovni pokal .: Levi :. Slalom (ž)
Izjava: Klemen Bergant (.mp3)


Leave a Comment