Koch najboljši med kvalifikanti v Predazzu

Smučarji skakalci se bodo ta konec tedna v dolini Val di Fiemme med seboj pomerili na dveh posamičnih tekmah za točke svetovnega pokala. Danes so na skakalnici v italijanskem Predazzu potekale že kvalifikacije pred jutrišnjo prvo preizkušnjo.

Predazzo
Predazzo [foto: FIS]

Najbolje se je izšlo Avstrijcu Martinu Kochu, ki je pristal pri 130 m, za njim sta se uvrstila Norvežan Vegard Haukoe-Sklett, ki je doskočil pri 129,5 mna tretjem mestu pa je pristal Čeh Lukas Hlava z daljavo 129 m. Odličen četrti je bil Peter Prevc, skočil je 128,5 m. Jure Šinkovec je zasedel 15. mesto (122,5 m), Jernej Damjan 19. (122 m), Jurij Tepeš 29. (123 m), Dejan Judež 37. (114 m). Poleg teh bomo na jutrišnji tekmi videli tudi Roberta Kranjca, ki je današnje kvalifikacije je izpustil, saj je na tekmo že uvrščen.


Martin Koch [foto: GEPA]

Najdaljši med vsemi kvalifikanti je bil Gregor Schlierenzauer, ki je pristal pri 134,5 m. Po izpuščenih tekmah preteklega vikenda v Sapporu je Schlierenzauer pripravljen, da ponovno poseže na sam vrh. Na tekme svetovnega pokala se je po krajšem premoru vrnil tudi norveški viking Bjoern Einar Romoeren. Krajša prekinitev z več treningi in psihično pripravo se mu je očitno obrestovala, saj je v kvalifikacijah pokazal dober skok, nekaj časa stal na vrhu in na koncu zasedel 11. mesto.

Romoeren
Bo nekdanji svetovni rekorder Romoeren le našel pot nazaj med najboljše? [foto: FIS]

Jutrišnja tekma je na sporedu ob 15.55.

Leave a Comment