Koivuranta se je odločil


Anssi Koivuranta [foto: Ania Trybus]

Sedemkratni zmagovalec tekem svetovnega pokala v nordijski kombinaciji Anssi Koivuranta se je odločil prestopiti med skakalce.

Anssi Koivuranta, finski nordijski kombinatorec, se bo preselil k skakalcem. Kot smo poročali, je 22-letnik izvedel, da ima srčno bolezen, zaradi česar mu je bilo odsvetovano ukvarjanje s tekom.

Koivuranta je tako naslednji kombinatorec, ki je pustil svojo disciplino. Podobno je napravil njegov reprezentančni kolega Lauri Asikainen ter Avstrijec David Zauner ter Kazahstanec Konstantin Sokolenko.

Glavno težo pri njegovi odločitvi je bil vsekakor odličen nastop na tekmi celinskega pokala v Wisli. Na nedeljski tekmi se je namreč zavihtel na sam zmagovalni oder, zasedel je tretje mesto. Na preizkušnji, kjer je slavil Norvežan Anders Fannemel, je bil Koivuranta najboljši Finec. Dan pred tem je zasedel 15. mesto in s tem prejel potrebne točke celinskega pokala, ki mu omogočajo eventuelni nastop na tekmah svetovnega pokala.

Na tekmah nordijske kombinacije je bil Koivuranta po skakalnem delu pogosto na najboljši poziciji, a je s slabšim tekaškim delom zapravljal zmage. Tako je vknjižil sedem zmag in 25 uvrstitev na zmagovalni oder. Leta 2007 je na svetovnem prvenstvu v Sapporu na ekipni tekmi osvojil bronasto medaljo, prav tako pa je bil bronast tudi na ekipni tekmi olimpijskih iger v Torinu (2006). Za največji uspeh pa je poskrbel v sezoni 2008/09, ko je bil skupni zmagovalec svetovnega pokala.

vir: berkutschi.com

Leave a Comment