Kosi drugi na Soriški planini

Na Soriški planini so se danes alpski smučarji ponovno merili na dveh slalomih kategorije FIS.

Naš najboljšo posameznik je bil Klemen Kosi, ki je zasedel odlično drugo mesto. Premoč je moral priznati le Italijanu Francescu Gori, ki je bil v seštevku dveh voženj hitrejši za 14 stotink. Tretji je bil njegov rojak Nicola Rota, ki je zaostal 29 stotink. Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Dušan Senčar (+0.51), ki pa je v finalu pridobil nekaj mest.


Klemen Kosi [foto: GEPA]

Odlični so bili tudi preostali naši. Anže Čufar je bil 7. (+1.36), Matevž Rupnik 11., Jure Čas 13., Jakob Fonda 14., Žak Žirovnik 16., Borut Božič 18., Anže Gabrijel 22., Luka Moličnik 23., Matjaž Gobec 24., Aljaž Kastelic 27., med dobitniki točk pa so bili tudi Luka Polak, Matej Remič in Andraž Polajzer.
Slovenskim dekletom je šlo nekoliko slabše od nog, saj nobena ni končala v prvi dvajseterici. Še najboljša je bila Lara Ciglič na 23. mestu (+9.84). Mesto za njo je slalom končala Anja Žibert (+10.91), na 26. mestu pa Ana Zimšek (+12.75). Preostale naše so žal odstopile. Med nastopajočimi ni bilo včerajšnje zmagovalke Andreje Slokar. Ob njeni odsotnosti je slavila Slovakinja Barbara Kantorova, ki je za 66 stotink ugnala včeraj četrto Švicarko Anjo Schneider. Tretja je bila Čehinja Katerina Kontrlova (+0.91).


Rezultati: FIS tekme .: Soriška Planina :. Slalom (m)
Rezultati: FIS tekme .: Soriška Planina :. Slalom (ž)


Leave a Comment