Košir peti na paralelnem slalomu v Moskvi

Najboljši deskarji in deskarke paralelnih disciplin so danes merili moči v Moskvi. Slalomski nastopi so potekali na 56 metrov visoki železni konstrukciji, postavljeni blizu stadiona Lužniki. Slovenske barve je v ženski konkurenci branila Gloria Kotnik, v moški pa Rok Flander, Rok Marguč, Žan Košir, Jure Hafner, Jernej Demšar in Tim Mastnak.


Žan Košir [foto: Oliver Kraus/FIS]

Kvalifikacije so se začele ob 7. uri zjutraj po slovenskem času, od naših tekmovalcev pa sta na koncu napredovala dva. Kotnikova je postavila 24. čas voženj, za najboljšo šestnajsterico pa je zaostala 1.57 sekunde. Hafner je bil diskvalificiran, medtem ko sta Marguč in Mastnak opravila samo z eno izmed dveh voženj in tako zasedla 35. oziroma 34. mesto. Flander je bil, po tem, ko je na modri progi postavil 10. čas, po nastopu na rdeči diskvalificiran.

V osmino finala sta tako napredovala Košir in Demšar. Slednji se je odrezal zelo dobro in postavil 15. in 6. čas voženj, kar ga je po koncu kvalifikacij postavilo na 9. mesto. Košir je zjutraj blestel, saj je prikazal najboljši vožnji, tako na rdeči, kot na modri progi in si s tem seveda zagotovil prvo mesto.

Nasprotnika naših deskarjev v osmini finala sta bila Avstrijec Stefaner ter Švicar Fluetsch. Košir je brez težav premagal Avstrijca, medtem ko je moral Demšar priznati premoč Švicarja. Slednji se je v četrtfinalu spopadel s Koširjem in tudi tokrat pokazal boljši vožnji.

Košir je tako na koncu zasedel peto mesto, Demšar pa je dan v Moskvi končal kot 12. V velikem finalu je Italijan Fischnaller premagal Švicarja Simona Schocha, tretje mesto pa je osvojil Avstrijec Prommegger.


Rezultati: Svetovni pokal .: Moskva (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Moskva (ž)


Leave a Comment