Košir včeraj odpotoval v Kanado


Prvič povsem na vrhu [foto: Damijan Rifl]

Po izjemni predstavi pretekli konec tedna v Avstriji je tržiški deskar Žan Košir doma “osvežil” kondicijo ter opravil dva treninga na snegu, včeraj pa že odletel v Kanado, kjer bo konec tedna v Stonehamu nastopil na svetovnem prvenstvu. Navijači pa so po tednu dni še vedno pod vtisom premierne zmage v svetovnem pokalu, ki so ji bili priča v Bad Gasteinu. Klub navijačev tržiškega deskarja Žana Koširja se je namreč tudi letos odpravil na tekmo svetovnega pokala v avstrijski Bad Gastein, kjer so znova pustili pečat. Tokratna odprava se je končala popolno, saj je Žan na drugi tekmi končal na vrhu in tako po Dejanu Koširju in Roku Flandru postal še tretji Slovenec, ki se lahko pohvali s prestižno zmago na najvišji ravni.


Po zmagi v Bad Gasteinu bo na svetovnem prvenstvu v ožjem krogu za vrh [foto: Damijan Rifl]

Klub navijačev Žana Koširja: “To je bil popoln vikend!”

V tretje gre rado. To je bil popoln vikend!” je navdušen predsednik kluba navijačev Črt Košir, ki je z ekipo že tretjič organiziral navijaški izlet v Bad Gastein. Avstrijci so se znova izkazali in vse skupaj so izpeljali na zavidljivi ravni. Tekmi ter spremljajoči dogodki so navdušili obiskovalce tega mondenega turističnega središča, ki je bil v soboto povsem v znamenju Slovencev. “Petkove stopničke so bile vsekakor dober obet pred našim prihodom na sobotno tekmo. Zanesljivi kvalifikacijski vožnji sta vzdušje stopnjevali, razpletlo pa se je idealno, s premierno Žanovo zmago. Če smo lani Bad Gastein zavzeli smo ga letos osvojili. Dobesedno.” dodaja Črt Košir in se zahvaljuje vsem članom Fan Cluba Žan Košir, ki so pripravili izvrstno vzdušje v Avstriji in kasneje v domačem Tržiču, kjer so Žana pričakali prijatelji in navijači. Zmaga je vsekakor dober obet pred svetovnim prvenstvom v Kanadi in domačo tekmo 8. februarja na Rogli. Navijači v Kanado ne bodo potovali, bodo pa na kulturni dan prav gotovo zelo glasni, Zdravljico bi z veseljem zapeli tudi na domačem terenu …


Koširju je med prvimi čestital tudi reprezentančni kolega Rok Flander [foto: Damijan Rifl]

Žan Košir: “Pripravili ste izjemno vzdušje. Noro, … , gremo skupaj naprej!”

Vzdušje, ki so ga pripravili navijači je bilo res izjemno. Dali so mi krila! Hvala vsem. Vedno sem si želel, da bi bili ob moji prvi zmagi poleg vsi tisti, ki mi veliko pomenijo. Družina, prijatelji in navijači. V Bad Gasteinu se je to uresničilo. Noro, …, gremo skupaj naprej,” je vtise po uspehu kariere strnil 28-letni Tržičan, ki je pretekli teden prejel številne čestitke. Prek socialnega omrežja Facebook sta mu med drugim čestitala tudi tržiški župan Borut Sajovic ter prva slovenska olimpijka v deskanju na snegu Polona Zupan.


Navijači so se znova izkazali [foto: Damijan Rifl]

Košir seveda ni imel veliko časa za počitek. Ta teden je opravil finalne priprave pred svetovnim prvenstvom v Kanadi. “Opravil sem nekaj kvalitetnih kondicijskih treningov ter treninge veleslaloma v Kranjski Gori in Cerknem. Pripravljen sem. Držite pesti,” je pred sobotnim odhodom na svetovno prvenstvo povedal Košir.


Za Koširja sta v Avstriji pesti držala tudi smučarska skakalca Robert Hrgota (levo) in Rok Zima (desno) ter smučarski trener Matija Grašič (v sredini) [foto: Damijan Rifl]

Leave a Comment