Kristoffersnu nova zmaga

Francoski Chamonix je znova gostil slalomsko preizkušnjo svetovnega pokala za moške. To je bila tudi zadnja tekma v tehničnih disciplinah pred svetovnim prvenstvom v Cortini d’Ampezzo v Italiji. S progo La Verte des Houches se je v prvem teku spopadlo 69 tekmovalcev, med njimi pa so bili tudi trije Slovenci.


Novo zmago je pripadla Norvežanu Henriku Kristoffersnu [foto: Christoph Huber/Skiweltcup Flachau]

Štefanu je danes uspela boljša uvodna vožnja, kot pred 24. urami. Začel je nekoliko zadržano, proti koncu nastopa pa ujel boljši ritem in v cilj prišel s takrat 13. časom. Njegov zaostanek za vodilnim je znašal 1.33 sekunde, kar je bilo več kot pol sekunde bolje, kot na včerajšnji tekmi.

Prvo mesto je sicer zasedal Henrik Kristoffersen iz Norveške, ki je imel 23 stotink prednosti pred Francozom Alexisom Pinturaultom in 44 stotink pred Avstrijcem Marcom Schwarzom.

Dvorniku in Marovtu, ki sta startala s številkama 57 in 63, preboj v finale tudi tokrat žal ni uspel. Aljaž je z 3.48 sekunde zaostanka za vodilnim tekmovalcem zasedel 48. mesto, Tijan pa je odstopil po prvem merjenju vmesnega časa.

V Hadalinovi drugi vožnji ni bilo kakšnih večjih napak, vseeno pa se nastop ni izšel čisto po njegovih željah. Ob prihodu čez ciljno črto je namreč zasedel peto mesto, s 93. stotinkami sekunde zaostanka za vodilnim smučarjem.

Kristoffersen je na koncu uspel obraniti prvo mesto, na drugo pa je napredoval Švicar Ramon Zenhaeusern, ki je bil po uvodni vožnji enajsti. Njegov rojak Sandro Simonet je poskrbel za veliko presenečenje in iz 30. mesta napredoval na končno tretje. Štefan je dan v Chamonixu končal na 15. mestu in bil tako že devetič zapored med dobitniki točk. “Današnji rezultat je zelo soliden. Po precej solidni prvi vožnji sem si obetal, da bom v finalu splezal če kakšno mesto višje, da bi še nadgradil določene dele. Je toplo, hladno a mislim, da je bil ta vikend v Chamonixu dober. V težkih pogojih je bila konstantnost, kar mi daje potrditev za naprej. Zdaj se bom poskušal malo spočiti, potem pa grem počasi naprej,” je po tekmi dejal Hadalin.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chamonix :. Slalom (m)


Leave a Comment