Lampičeva, Einfaltova in Šimenc na zmagovalnem odru celinskega pokala

Po dobrem mesecu dni se v švicarski Campri nadaljuje celinski pokal v teku na smučeh. Campra “trojček” se je s prologom v klasični tehniki pričel že v petek. Ženske so se podale na 2,5 km, moški pa na 3,3 km. Današnji razpored je postregel s distanco na 10 km za ženske in 15 km za moške s posamičnim štartom.


Lea Einfalt [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Dve medalji v prologu

Pri mladinkah U20 je zmagala Nemka Julia Belger pred Slovenko Anamarijo Lampič. Tretja je bila Nemka Nadine Herrmann. Lea Eifalt je osvojila 7. mesto, Manca Slabanja 10. ter Anita Klemenčič 18. mesto. Pri mladincih U20 je zmagal Francoz Valentin Chauvin. Drugo mesto je osvojil Miha Šimenc, tretje pa Kazahstanec Ivan Lyuft. Benjamin Črv je osvojil 26. mesto. Pri članih je najvišjo slovensko uvrstitev dosegel Domen Potočnik in sicer 24. mesto. Zmagal je Italijan Mailcol Rastelli pred Švicarjem Uelijem Shcniedrjem ter Nemcem Andyem Kuehnejem.

Einfaltova druga na 10 kilometrov

Zmagovalka v kategoriji mladink U20 je postala Nemka Julia Belger pred Slovenko Leo Einfalt ter Nemko Nadine Herrmann. Anamarija Lampič je osvojila 7. mesto, Manca Slabanja 8. mesto ter Anita Klemenčič 22. mesto. Pri mladincih U20 so zmagovalni oder zasedli Francozi, zmagal je Jules Lapierre pred Valentionom Chauvinom ter Lucasom Chanavatom. Francoz Clemet Parisse je bil najhitrejši v kategoriji članov, drugi je bil rojak Mathias Wibault pred Nemcem Philippom Marschallom. Domen Potočnik je osvojil najhitrejši slovenski čas, ki je zadostoval za 36. mesto.


Rezultati: Celinski pokal .: Campra :. Prolog .: Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Campra :. Prolog .: Mladinci
Rezultati: Celinski pokal .: Campra :. Prolog .: Člani
Rezultati: Celinski pokal .: Campra :. Distanca .: Mladinke
Rezultati: Celinski pokal .: Campra :. Distanca .: Mladinci
Rezultati: Celinski pokal .: Campra :. Distanca .: Člani


Leave a Comment