Le sto se vas lahko pomeri z Juretom Koširjem in Urško Hrovat!

Smučamo za dober namen – za otroke, ki si tega ne morejo privoščiti

To soboto se bodo po strmini smučišča v Kranjski Gori spustili številni smučarji, ki bodo svojo vožnjo namenili za poseben namen. Z dobrodelno akcijo Smučam 24UR, ki je na pobudo novinarke 24ur Vesne Ban nastala v sodelovanju Demo Teama in uredništva 24UR, bodo zbirali sredstva za otroke, ki si smučarskih počitnic ne morejo privoščiti. Ves zbrani denar bo podarjen Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje, ta pa bo otrokom iz socialno ogroženih družin omogočila zimske počitnice.

Nekdanji profesionalni smučarji Urška Hrovat, Jure Košir in Bojan Križaj, učitelji smučanja, člani Demonstratorske vrste Slovenije, sodelavci medijske hiše PRO PLUS (Katja Jevšek, Petra Kerčmar, Branko Čakarmiš, Gregor Trebušak, …), Slovenke in Slovenci pa tudi podporniki iz tujine, ki se bodo pridružili dobremu namenu, se bodo pomerili v dveh kategorijah – v tekmovanju na čas in smučarskem šovu.


Jure Košir [foto: Klemen Zibelnik]

Vesna Ban, pobudnica akcije, članica Demo Teama in novinarka 24UR:

Že več kot desetletje učim smučati najmlajše in mlade po srcu. Tisto, kar me ob tem najbolj razveseli, so iskrice v očeh male Taje, ki se je pravkar naučila prvih smučarskih veščin. Užitki na belih strminah pa postajajo vse večji finančni zalogaj, ki si ga številne družine ne morejo privoščiti. Tako sem prišla na idejo, kako vsaj nekaterim izmed njih omogočiti zimske počitnice na smučeh. Že lani smo skupaj z Zvezo prijateljev mladine na zimovanje odpeljali skupino otrok in njihova hvaležnost je bila neizmerna. Prav zato bomo vsi skupaj smučali tudi v soboto v Kranjski Gori,” je ob tem dejala Vesna Ban.

V tekmovanju na čas se bodo ženske spopadle s časom, ki ga bo postavila Urška Hrovat, moškim pa bo merilo postavil Jure Košir. V smučarskem šovu pa se bodo lahko pokazali tisti, ki v sebi nosijo kreativno iskrico: v cilj bo treba prispeti v čimbolj izvirnem in nenavadnem slogu. Nekateri tekmovalci že danes napovedujejo zabavne in drzne koreografije.

Smučarsko akcijo bodo ob 18.30 otvorili in popestrili člani Demo Teama, ki bodo odpeljali formacijo z Bojanom Križajem na čelu. Na cilju bosta prireditev povezovala Ota Roš in Franci Podbrežnik za zabavo pa bo skrbel tudi DJ.

Smučajmo vsi, Bojan in mi …

Vsi, ki se želite pridružiti dobrodelni akciji in se preizkusiti proti Urški Hrovat ter Juretu Koširju, se lahko prijavite prek e-pošte smucam24ur@pop-tv.si. S prijavnino 25 EUR (vključuje smučarsko vozovnico in štartnino), boste prispevali 10 EUR za dobrodelne namene. Startno številko si zagotovite čim prej, saj je število štartnih mest za merjenje moči z Urško Hrovat in Juretom Koširjem omejeno na sto.

Ne smučate? Prispevate lahko tudi vi.

Pomagate lahko s prispevki:.
– s poslanim SMS sporočilom na številko 1919 in ključno besedo 24UR prispevate 1 EUR,
– z nakazilom na TRR SI56 0292 2005 2254 477, odprt pri NLB d. d. (namen: smucam 24UR, sklic 00 1313, prejemnik: POP TV d.o.o., Kranjčeva 26, 1521 Ljubljana).

Vse informacije o dobrodelni akciji in splošne pogoje o donaciji lahko najdete tudi na spletni strani http://pro-plus.si/24ur.

Leave a Comment