Lea Einfalt na stopničkah tekme celinskega pokala

Lea Einfalt je na celinske pokalu v italijanskem Gressoneyu Saint Jean osvojila drugo in četrto mesto. V so soboto je na 10 km preizkušnji v klasični tehniki s posamičnim štartom zasedla četrto mesto ter za zmagovalnim odrom zaostala za dobrih 10 sekund. Zmagala je Nemka Jula Belger pred Švicarko Nadine Faehndrich in Nemko Jessico Wirth. Anita Klemenčič je osvojila 13. mesto, Manca Slabanja pa 16. mesto.


Lea Einfalt [foto: SZS]

Med mladinci U20 je Benjamin Črv osvojil najvišjo slovensko uvrstitev, 17. mesto na 15 km v klasični tehniki. Na zmagovalnem odru so se zvrstili tekači iz Francije, zmagal je Jules Kapierre pred Richardom Jouvejem in Louisom Schwartzom. Pri članih, ki so prav tako tekmovali na 15 km je zmagal domačin Giovanni Gullo pred Francozom Alexisom Jeanneradom in Nemcem Tomasom Wickom. Domen Potočnik je osvojil 51. mesto.

V nedeljo Einfaltova še boljša

Drugi dan tekmovanj je prišla na vrsto zasledovalna preizkušnja v prosti tehniki. Einfaltova je štartala iz četrtega mesta ter z najboljšim absolutnim časom napredovala do drugega mesta. Zmagala je sobotna zmagovalka Nemka Julia Belger, tretja pa je bila Švicarka Nadine Faehndrich. Na 11. mesto se je zavihtela še Manca Slabanja z četrtim absolutnim časom.


Domen Potočnik [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Pri mladincih U20 je najboljšo slovensko uvrstitev dosegel Lovro Malnar in sicer 18. mesto. Prva tri mesta so šla ponovno v Francijo. Zmagal je Richard Jouve pred Julesom Lapierrejem in Louisom Schwartzom.

Pri članih je zmago slavil izkušeni domačin Thomas Moriggl pred Nemcem Jonasom Doblerjem in Francozom Adrienom Mougeljem. Domen Potočnik je izboljšal včerajšnjo uvrstitev, končal je na 41. mestu.


Rezultati: Celinski pokal .: Gressoney – Saint Jean :. Sobota (članice)
Rezultati: Celinski pokal .: Gressoney – Saint Jean :. Sobota (članice U20)
Rezultati: Celinski pokal .: Gressoney – Saint Jean :. Sobota (člani)
Rezultati: Celinski pokal .: Gressoney – Saint Jean :. Sobota (člani U20)
Rezultati: Celinski pokal .: Gressoney – Saint Jean :. Nedelja (članice)
Rezultati: Celinski pokal .: Gressoney – Saint Jean :. Nedelja (članice U20)
Rezultati: Celinski pokal .: Gressoney – Saint Jean :. Nedelja (člani)
Rezultati: Celinski pokal .: Gressoney – Saint Jean :. Nedelja (člani U20)


Leave a Comment