Ligety petič nepremagljiv v domačem Beaver Creeku

Ted Ligety je z izjemnem smučanju v finalu ubranil lansko veleslalomsko zmago na domačem prizorišču. V Beaver Creeku, kamor se bodo najboljši smučarji vrnili februarja, ko bo smučarsko središče v Koloradu gostilo svetovno prvenstvo, je 30-letni Američan dobil že pet veleslalomov, nikoli pa ni bil slabši kot četrti.

Čeprav je prvo progo najhitreje presmučal veteran Benjamin Raich, vrstni red na koncu ni ponudil velikih presenečenj. Na zmagovalnem odru sta poleg Ligetyja, kot je v zadnjih sezonah že navada, stala Alexis Pinturault in Marcel Hisrcher. Avstrijec sicer s svojim smučanjem ni bil zadovoljen, na mehkejšem snegu so namreč njegovi pritiski premočni, zato v obeh vožnjah višje od tretjega mesta ni mogel. Raich, ki bi s 36. leti lahko postal najstarejši veleslalomski zmagovalec v svetovnem pokalu, v drugi vožnji ni bil kos najboljšim, zato se je moral zadovoljiti s končnim četrtim mestom.


Žan Kranjec je prvič nastopil v Beaver Creeku (foto: GEPA)

Na progi Ptic roparic sta v družbi 69 tekmovalcev iz 20 držav nastopila tudi Žan Kranjec in Mišel Žerak. Kranjec, ki se je točk veselil na tekmi v Söldnu, je obstal na 34. mestu, Žerak pa je smučal slabše in zaostal skoraj šest sekund. “Vožnja je bila sicer brez večjih napak, a nisem bil dovolj sproščen, to ni to kar sem pričakoval. Vseeno sem motiviran za naprej, upam, da že v Aareju pokažem boljši nastop,” se nadaljevanja sezone na Švedskem prihodnji konec tedna veseli Kranjec.


Rezultati: Svetovni pokal .: Beaver Creek :. Veleslalom (m)


Leave a Comment