Lindsey Vonn ne popušča

Na vrhu nič novega, bi lahko rekli. Zmagovalka današnjega superveleslaloma v avstrijskem Altenmarkt-Zauchenseeju je postala Lindsey Vonn, ki je še drugič v dveh dneh gladko opravila s konkurenco in dobila tudi drugi superveleslalom sezone. S še eno vožnjo za v učbenike je drugouvrščeno Laro Gut, s katero bije bitko tudi za primat v točkovanju svetovnega pokala, ugnala za 70 stotink. Čeprav je prednost udobna, pa je bila Švicarka še do zadnjega merjenja vmesnega časa stotinko pred Američanko, a je ta v drsalnem delu vključila turbo. Kaj lahko bi na odru za zmagovalke videli tudi Viktorio Rebensburg, ki je imela za drsalni del 35 stotink zaloge, a jo je napaka kmalu po zadnjem merjenju, ki jo poslala v nariti sneg, stala vrhunske uvrstitve. Zvezda stalnica na odru za zmagovalke medtem postaja Avstrijka> Cornelia Huetter, ki je bila tretja že na včerajšnjem smuku, temu pa je dodala še današnje tretje mesto. Letos v hitrih disciplinah še ni bila slabša kot četrta.


Lindsey Vonn ne popušča [foto: GEPA]

Odličen nastop je uspel tudi Ilki Štuhec. Na progi ni delala vidnejših napak, na koncu pa je njen zaostanek za kraljico Zauchenseeja znašal +1,93, kar je zadoščalo za 13. mesto, ki si ga je razdelila z Avstrijkama Stephanie Venier in Tamaro Tippler. Naša druga predstavnica Vanja Brodnik, je bila tudi spodbudno na progi, a je v drugem delu nekoliko popustila in zasedla 33. mesto. (+3.27).

Trener hitrih disciplin Aleš Brezavšček je takole pospremil Ilkin nastop: ″Rezultat je super. Tri smučarske so bile na 13. mestu in če bi bila stotinko slabša, bi bila lahko tudi 16, če bi šla malce bolje pa tudi med deset. Peljala je dobro, vemo pa, da ima še rezerve, da ni bila to njena najboljša izvedba in treba je delati naprej. Gre na boljše. Menim, da je Ilka zadovoljna s svojim nastopom.″ O Brodnikovi pa je dejal: ″Škoda za Vanjo, po polovici proge je bila namreč še med 15. Rabi pa več samozaupanja in je lahko z dobrima dvema polovicama med 30. Če bi bila tu Vanja v svoji najboljši izvedbi, bi bila z lahkoto med dobitnicami točk. Ampak to je ”bi bilo, če bi bilo.’ Je pa dobro da ona in mi vemo, da dobro delamo, da gremo v prav smer.

Dekleta za zdaj ostajajo na tem prizorišču in se bodo pred nadaljevanjem svetovnega pokala udeležile še bližajočega evropskega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Altenmarkt-Zauchensee :. Smuk (ž)


Leave a Comment