Lindsey Vonn sedmič zapored slavila v Lake Louisu


Lindsey Vonn [foto: GEPA]

Zadnji dan tridnevnega dogajanja v kanadskem Lake Louisu je bila na sporedu superveleslalomska preizkušnja. V slabih vremenskih razmerah, ves čas tekme je namreč snežilo, je slavila Američanka Lindsey Vonn, ki tako dokazuje, da prestol najboljše smučarke sveta ne bo tako zlahka prepustila konkurentkam. 28-letnica je vknjižila že sedmo zaporedno zmago na tem kanadskem smučišču. S skupno 56 zmagami v karieri pa za večno Avstrijko Annemarie Moser-Proell zaostaja le še za šest zmag. Lanskoletna dobitnica velikega kristalnega globusa je vknjižila tudi jubilejne 100 stopničke v karieri. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili rojakinja Julia Mancuso (+0,43) in Avstrijka Anna Fenninger (+0,45).


Tina Maze ostaja vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala [foto: GEPA]

Nehvaležno četrto mesto je tokrat pripadlo Tini Maze (+0,62). Črnjanka je na Olimpijski progi nastopila dobro, vendar je predvsem v spodnjem delu nekaj zavojev izpeljala premalo natančno. Ilka Štuhec (+3,75) in Vanja Brodnik (+5,24) sta trenutno v superveleslalomu še nekonkurenčni in sta na 40. oz. 48. mestu ostali brez točk.

Tina (397 točk) še vedno vodi v skupnem seštevku, druga je Nemka Maria Hoefl-Riesch (319), ki je danes zasedla peto mesto, tretje mesto pa si delila Vonnova (310) in Kathrin Zettel.

Tekmovalke se sedaj selijo nazaj v Evropo, kjer tekmovalke v petek v švicarskem St. Moritzu čaka superkombinacijska preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Superveleslalom (ž)


Leave a Comment