Maratonsko tekmo dobil Kraus

Tekmovanje v celinskem pokalu v smučarskih skokih se je nadaljevalo v Iron Mountainu v ZDA. Zaradi premočnega vetra je v petek odpadel trening, enako se je zgodilo tudi s sobotno tekmo. Žirija tekmovanja je zato sprejela odločitev, da se v nedeljo (po slovenskem času iz nedelje na ponedeljek) izvedeta dve tekmi.

Tudi v nedeljo v Iron Mountainu ni šlo gladko. Nad skakalnico je bil še vedno prisoten premočan veter, zaradi česar je prva serija, v kateri je nastopilo vsega 45 skakalcev, trajala kar tri ure.


Rok Urbanc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Neugodne vremenske razmere in maratonska prva serija pa nista zmotila Marinusa Krausa, ki je pristal pri 142,5 metrih ter tako gladko vodil po prvi seriji. V drugo je Nemec pristal pri 133,5 metrih, kar je bilo dovolj za prvo zmago v tem rangu tekmovanja. S tem si je pripravil najboljše darilo za današnji 21. rojstni dan. S 138,5 metri se je njegov rojak Markus Eisenbichler iz petega povzpel na drugo mesto. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se je uvrstil Norvežan Robert Johansson.

Slovenijo je tokrat najbolje zastopal Rok Urbanc, ki se je uvrstil tik za najboljšo trojico. Tomaž Naglič je bil šesti, Žiga Mandl deveti, Mitja Mežnar deseti, Primož Pikl 13., Matjaž Pungertar 16., Robert Hrgota 23. in Rok Zima 44.

Druga tekma je odpadla. Celinski pokal se nadaljuje prihodnji konec tedna v Oslu.


Rezultati: Celinski pokal .: Iron Mountain


Leave a Comment