Marguč nared za Roglo

Aktualni svetovni slalomski prvak Rok Marguč je nared za sobotno tekmo svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu na domači Rogli. Včeraj je v ˝bazi˝ opravil še zadnji snežni trening, današnji dan pa bo preživel doma. V soboto si prvič v letošnji sezoni želi stopiti na zmagovalne stopničke.

Zadnji dan pred tekmo bom preživel doma. Živim blizu in seveda bom zato izkoristil ta privilegij,” nam je po včerajšnjem treningu na Rogli zaupal domači adut, ki mu je četrto mesto na drugi tekmi v Bad Gasteinu dalo dovolj zagona za optimistično nadaljevanje sezone.


Rok Marguč [foto: Miha Matavž]

Tudi s ponedeljkovim treningom, zadnjem na progi kjer bo potekala tekma, je zadovoljen. “Dobro smo opravili. Trenirali smo na progi, ki jo je zakoličil slovenski trener Peter Kotnik. Ker bo Peter progo zakoličil tudi v soboto, smo se seveda dodobra seznanili s postavitvijo. Zelo zaprta bo, za prave ˝carverje˝, kar pa mi ustreza,” poudarja Laščan, ki se nadeja, da bo tribuna na Rogli tudi letos polna navijačev. ˝Želim si, da si tekmo tudi letos ogleda čim več ljudi in tako v živo spozna čare alpskega deskanja,” je še dodal Marguč, ki bo letos precej bolj sproščen kot lani, saj ne čuti tistega pritiska, ki ga je bil lani, tik po osvojitvi naslova svetovnega prvaka, deležne v precej večji meri.

Leave a Comment