Maria Höfl-Riesch nadaljuje z odličnimi nastopi

Šesto smukaško preizkušnjo sezone je zanesljivo dobila Maria Höfl-Riesch. S 27. zmago v svetovnem pokalu je Nemka utrdila vodstvo tako v smukaškem kot skupnem seštevku.


Nemka nadaljuje z odličnimi januarskimi nastopi [foto: GEPA]

Na skrajšanem smuku, v Cortini d’Ampezzo je organizatorjem ponovno ponagajal novozapadli sneg, sta nastopili dve Slovenki. Tina Maze je končala na 7. mestu, Maruša Ferk pa je za razliko od Črnjanke izboljšala včerajšnjo superveleslalomsko uvrstitev. Zaostala je dobro sekundo in prismučala na 18. mesto. “Bila je težka tekma v zahtevnih razmerah, veter je nenehno spreminjal smer, tako da so imele ene smučarke več sreče kot druge. Maruša je dosegla lep rezultat, tudi želeli smo si uvrstitve med 20, zagotovo pa je sposobna priti v bližino petnajsterice in verjamem, da lahko jutri to naredi. Zdaj bomo analizirali vožnjo, predvsem v zgornjem delu ima še rezerve,” je po tekmi dejal glavni trener ženskih ekip in odgovorni trener hitrih disciplin Andrej Možina.

Tekma v Italiji se je sicer odvijala po pričakovanjih. Höfl-Riescheva je v tej zimi v odlični smukaški formi, kar je dokazala predvsem z dvema zmagama v Lake Louisu, zato je bila glavna favoritinja. Nastopila je prva izmed elitne sedmerice, brez napak presmučala progo Olympia delle Tofane in z veliko prednostjo prevzela vodstvo pred Američanko Stacey Cook. Zmago 29-letne Nemke sta najbolj ogrozili Tina Weirather in Nicole Schmidhofer, ki sta bili ob razpletu tekme uvrščeni na zmagovalni oder. Pred Mazejevo na 7. mestu so bile še Lara Gut, Stacey Cook in Anna Fenninger. Zmagovalka smuka v Zauchenseeju in včerajšnjega superveleslaloma Elisabeth Görgl je odstopila.


Rezultati: Svetovni pokal .: Cortina d’Ampezzo :. Smuk (ž)


Leave a Comment