Marlies spet zmagala, Tina 11.

Avstrijka Marlies Schild je na slalomu za svetovni pokal v Soldeu-Grandvaliri v Andori prišla do svoje šeste zmage v letošnji sezoni. Na drugo mesto je prismučala Švedinja Frida Hansdotter, tretja pa je bila še ena Avstrijka Kathrin Zettel. Sicer druga v slalomski razvrstitvi Tina Maze je zasedla 11. mesto.


Schildova tokrat ni vodila po prvi vožnji, a vseeno zmagala. [foto: GEPA]

Po prvi vožnji ni kazalo na novo zmago Schildove. Bila je namreč šele na petem mestu, vodila pa je Finka Tanja Poutiainen pred Nemko Christino Geiger in Frido Hansdotter. Mazejeva je imela 11. čas, medtem ko sta Maria Hoefl-Riesch in Lindsey Vonn odstopili. Druga slovenska predstavnica Katarina Lavtar je bila z zaostankom več kot treh sekund prepočasna za finale.

V drugi vožnji je bilo pričakovati napad najboljših. Predvsem zmagovalke zadnjega slaloma v Kranjski Gori Avstrijke Michaele Kirchgasser, ki je zasedala 21. mesto. Napad na sam vrh pa sta pripravljali tudi najboljši slalomistki te sezone Schildova in Mazejeva. Kirchgasserjeva je svojo nalogo v drugo opravila brez napak in se povzpela na 9. mesto. Črnjanka pa se ni znašla in strm spodnji del proge odpeljala preveč rezervirano. V cilj je prišla kot četrta, a je bila na koncu vseeno 11., saj je kar nekaj tekmovalk še naredilo napake. Med njimi tudi Geigerjeva in Poutiainenova, ki sta imeli še nekaj nesreče z močnimi sunki vetra. Zmage se je zato spet veselila Schildova in le še utrdila vodstvo v slalomski razvrstitvi.

Jutri bodo v Andori skušali izpeljati še veleslalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soldeu :. Slalom (ž)


Leave a Comment