Marsaglia presenetil tudi Svindala, Slovenci brez točk

Italijan Matteo Marsaglia je dobil superveleslalom v Beaver Creeku. Tako kot na včerajšnjem smuku je drugo mesto zasedel Norvežan Aksel Lund Svindal, na tretje pa se je povzpel Avstrijec Hannes Reichelt.

Marsaglia, ki pred tem še nikoli ni stal na stopničkah za zmagovalce, je s svojo vožnjo danes presenetil sotekmovalce. 27-letnik se je že prejšnji konec tedna na superveleslalomu v Lake Louisu z devetim mestom dobro izkazal, z današnjo prvo zmago v karieri pa le še potrdil dobro pripravljenost.


V Beaver Creeku je slavil Matteo Marsaglia [foto: GEPA]

Svindal je ponovno smučal dobro, a ne brez napak. V spodnjem delu je zavil izven idealne linije in izgubil možnost za tretjo zmago letos. Za še eno prijetno presenečenje je poskrbel Američan Ted Ligety, ki je bil ponovno četrti. Tehnično zahtevne zavoje v zgornjem delu proge je izpeljal mojstrsko, spodaj pa ni preveč izgubljal. Zmagovalni oder je, podobno kot v Lake Louisu, zgrešil za pičle štiri stotinke sekunde.

Poleg Ligetyja, od katerega se več pričakuje na jutrišnjem veleslalomu, je nastopil tudi njegov največji tekmec Marcel Hirscher. Na tehnično zahtevnem superveleslalomu se ni znašel in ostal brez točk.

Od slovenskih predstavnikov se je najbolje odrezal Boštjan Kline, ki je kar nekaj časa trepetal za točke, a se mu na koncu ni izšlo. Bil je 35. Rok Perko je odstopil, oba Andreja, Klemen Kosi in Tilen Debelak pa so smučali preveč rezervirano in bili prepočasni za trideseterico.


Max Franz je na progi Ptic roparic grdo padel [foto: GEPA]

Hud padec Franza

Današnji superveleslalom na progi Ptic roparic, ki ga je postavil nekdanji slovenski trener Burkhard Schaffer, se je izkazal za veliko bolj zahtevnega kot smukaška preizkušnja. Stephan Keppler, ki je začel tekmo, je v enem izmed prvih zavojev naredil napako in končal v zaščitni ograji. Še bolj grd padec pa se je pripetil tekmovalcu s startno številko 10 ‒ Avstrijcu Maxu Franzu. Na skoku je izgubil ravnotežje, z glavo močno udaril ob tla in nezavestno obležal. Tekma je bila precej časa prekinjena. Na srečo helikopterski prevoz ni bil potreben, seveda pa bo v naslednjih dneh jasno, kako hudo se je poškodoval 23-letni Avstrijec.


Rezultati: Svetovni pokal .: Beaver Creek :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment