Martin Koch na bolniško

Zaradi bolečin v hrbtu je s treningi končal Martin Koch, zaradi česar bodo naši severni sosedi na zaključku poletne velike nagrade nastopili le s petimi skakalci.


Martin Koch [foto: Ania Trybus]

Martin Koch je zaradi bolečin v hrbtu prisiljen vzeti nekaj dnevni premor. Tako je že znano, da tekmovalec doma iz Beljaka ne bo nastopil na zadnjih dveh tekmah poletne velike nagrade, prav tako pa bo izpustil domače državno prvenstvo (8. – 10. oktober)

Bolečine so se pojavile pri vzponu na hrib. Tako sem zadnje dni spoznal, kako je, ko sem skoraj negibljiv in potrebujem pomoč za vsa opravila. Sledila bo terapija. Upam, da bom kmalu znova na skakalnici,” je zdravstveno stanje opisal Koch.

Tako bodo naši severni sosedi na zaključku poletne velike nagrade v Klingenthalu nastopili le s petimi predstavniki. Gregor Schlierenzauer, Andreas Kofler, Wolfgang Loitzl in David Zauner so v Klingenthal pripotovali v sredo, kjer bodo opravili dvodnevni trening, nato pa se jim bo pridružil še Thomas Morgenstern, ki bo v petek nastopil na tekmi v Liberecu.

Avstrijci so zadnje dni sicer preživeli v Lillehammerju, kjer so opravili izredno kvalitetni trening. “Imeli smo odlične pogoje za pripravo na novo sezono. Žal je poškodba Martina nekoliko pokvarila končni vtis,” je dejal glavni trener Alexander Pointner.

vir: sportsplanet.at

Leave a Comment