Masterji na smučišču Forni di Sopra


Bor Zuljan [foto: Marko Milharčič]

Na italijanskem smučišču Forni di Sopra je bila v soboto potekala četrta tekma v veleslalomu za Primorski pokal, ki je štela za tudi za Pokal treh dežel. Tekmovanje, ki se ga udeležujejo klubi iz Slovenije, ter zamejski klubi iz Avstrije ter Italije, je organizirano na zelo visokem nivoju.

Na tekmovanju so nastopili tudi slovenske masterke in masterji. Pri superveteranih je vlogo favorita upravičil Lojze Faletič iz SK Gorica, ki je zmagal pred klubskim kolegom Brankom Skok. Njuna klubska kolegica Liljana Mavri je zmagala v kategoriji super dame, pred Ido Istenič iz SK Javornik. Zmago je z odličnim časom, klubu iz Pivke, prismučala tudi Mojca Pečelin v kategoriji Dame.

Med veterani je moral, Robert Gomišček iz SK Gorica, premoč priznati avstrijskemu veteranu. Tretje mesto je osvojil Marko Velikonja, prav tako SK Gorica. V kategoriji amaterjev se je z odličnim časom izkazal najboljši slovenski kitarist Bor Zuljan, ki je v letošnji sezoni v super formi. Bor je dosegel svojo drugo zmago v tekmovanju in tako zmagal tudi v skupnem seštevku pokala. Drugo mesto je dosegel njegov klubski kolega iz SK Gorica, Matej Doljak.

Med starejšimi člani je na zadnji tekmi zmagal Boštjan Brus iz SK Idrija, drugi pa je bil Aljoša Gorjan iz Nove Gorice. Aljoša je postal skupni zmagovalec pokala v tej kategoriji.

Tekmovanje, ki ga organizira zamejska komisija za šport, v sodelovanju z zvezo klubov notranjsko primorske regije ima svetlo prihodnost, saj na tekmah poskrbijo za odlične proge in sproščeno vzdušje v ciljni areni.

Leave a Comment