Masterji sezono otvorili na Cerknem

Prvi vikend novega leta je na smučarski center Cerkno privabil Masters tekmovalce iz vsega sveta. V letošnji sezoni sta v decembru odpadli že tekmovanji v italijanskem Sestrieru in avstrijskem Maria AlmuSmučarske zveze Slovenije (SZS) je že vrsto let aktivna na področju tako tekmovanj kot v organizaciji FMC. Slovenski mastersi so se že v preteklih sezonah pogosto uvrščali na stopničke v svojih kategorijah in tako je bilo tudi tokrat. Tekmovanje je potekalo na progi Lom, ki je bila zaradi pomanjkanja snega zelo zahtevna. V soboto je bil na sporedu slalom, žal je do popolnega vzdušja ponagajala gosta megla, vendar se je tekmovanje odvijalo brez težav.


[foto: GEPA]

Slovenci smo z drugim mestom Mojce Pečelin le dosegli uvrstitev na stopničke. Sicer sta v kategoriji A in B slavila Italijana pred Avstrijcema. Najboljši slalomski nastop je uspel Petru Furlanu s šestim mestom v kategoriji A. V nedeljo je bilo sončno, vendar zelo vetrovno vreme, na sporedu je bil veleslalom, tokrat je zmago v kategoriji A (skupno do 55 let) slavil domačin Samuel Borovinšek pred dvema Avstrijcema. V kategoriji B je zmagal Italijan, pred Avstrijcem, tretji je bil Dušan Seljak. V kategoriji C (ženske) je skupno zmago slavila Avstrijka pred odlično in verjetno presenetljivo drugouvrščeno Patricijo Zorjan Demšar in tretje uvrščeno Čehinjo Cerveno Andrejo.

Predtekmovalca aktivna tekmovalca

Vsem Mastersom je bilo v čast in veselje, da sta kot predtekmovalca nastopila slovenska A reprezentanta Žan Kranjec in Mišel Žerak.

Za odlično izvedbo, pomoč in organizacijo tekmovanja gre vsa zahvala postavljaču proge Boštjanu Anderliču s pomočniki karving ekipe Idrija, prostovoljcem SK Idrija, ki so skrbeli za gladenje snega na progi, vodilnim članom SD Domžale, katerim je bilo zaupanje vodenje tekmovanja, sodnikov in proge, časomerilni ekipi s Sandijem Bajcem in vodji organizacije Mali Patriciji, ne nazadnje tudi veliko število prostovoljcem brez katerih ne gre.

Seveda gre posebna zahvala SC Cerkno, vodji prog Cirilu Peternelu, ki je v nemogočih razmerah uspel kvalitetno zasnežiti teren in ga pripraviti za izvedbo tekme.

Leave a Comment