Matic Skube drugič zapored v točkah

Po prvi vožnji osmega slaloma letošnje sezone je v japonski Yuzawa Naebi, podobno kot včeraj na veleslalomu, vodil Nemec Fritz Dopfer, ki je imel le 2 stotinki prednosti pred Švedom Mattiasom Harginom, tretji je bil njegov rojak Andre Myhrer z zaostankom 22 stotink sekunde. Znova je svojo osnovno nalogo izpolnil Matic Skube, ki se je s 26. mestom in zaostankom 2,47 sekunde prebil v finalno vožnjo.

S številko 5 se v finalu Skubetu napad ni izšel in je po napaki na koncu zaostal 8,14 sekund za kasnejšim zmagovalcem Felixom Neureutherjem, sicer petim po prvi vožnji. Drugo mesto je osvojil Myhrer z zaostankom 5 stotink, na tretjega se je povzpel Avstrijec Marco Schwarzer. Dopfer je padel na četrto. Skube je druge zaporedne slalomske točke osvojil s 27. mestom in je v skupnem seštevku 46. po osmih tekmah.


Matic Skube [foto: GEPA]

Naš drugi predstavnik Žan Kranjec je odstopil v prvi vožnji.

Klemen Bergant je tekmo, ki jo je znova zaznamovalo spomladansko vreme in celo dež ocenil takole: “Kar se tiče snega, je bila to spet težka tekma. Celo noč je deževalo, organizatorji so naredili vse kar so lahko. Proga je na koncu dobro zdržala. Največji problem je bil samo za najboljše iz prve vožnje, ker je v drugi vožnji spet začelo deževati. Matic je v prvi vožnji v spodnjem delu smučal dobro, zgoraj, kjer je najbolj ravninski del pa si je nabral kar precej zaostanka. Tako kot tudi v drugi vožnji tam ni smučal dobro, nato pa se mu je primerila tista napaka. Vse kar je na koncu dobrega je to, da je uspel priti znotraj 8 odstotkov in je osvojil teh nekaj točk.

Kljub štirim točkam Skubeta ni preveč hvalil: “Te napake se mu prevečkrat dogodijo. Če se mu ne dogodijo v prvem, se mu pa v drugem teku. Edinokrat, ko je dvakrat brez napak prišel v cilj je bilo to v Schladmingu. Že od prve tekme naprej v Val d’Iseru je delal napake razen v Schladmingu. To ni dobro. S tem se ukvarjamo že celo in pripravljalno in tekmovalno obdobje. O tem sem govoril že sredi januarja in se ne bi več ponavljal. To ni v redu. Danes je bila dobra priložnost, saj so imele prve številke v drugi vožnji boljšo progo in tudi boljšo vidljivost brez dežja. Priložnost je bila, to so nenazadnje dokazali mladi Avstrijci.

Ekipe se zdaj vračajo nazaj v Evropo: “Jutri zvečer smo v Evropi, potem pa odvisno od vremena. Kakor spremljamo vremenske napovedi, tudi v Evropi vreme ni najbolj idealno. Z Avstrijci se dogovarjam, da bi z Žanom Kranjcem poizkusili izvesti kakšen trening pri njih, kjer nas konec naslednjega tedna čakata dva veleslaloma. Želim si pa tudi narediti kakšen trening v Kranjski Gori. Vemo, da so počitnice in upam, da ne bo prav veliko težav. Nam je v redu, da naredimo trening od 6. do 9. ure, da vsaj nekajkrat presmučamo teren, da bomo potem res lahko govorili, da imamo malo prednosti domačega terena. Da ne bomo, tako kot vsi ostali, prvič prišli na ta breg.

Dejstvo, da bo v Kranjski Gori dodatna tekma svetovnega pokala, tudi na obraz Berganta prinaša zadovoljstvo: “Najslabše za šport in za športnike je, da jim je onemogočeno pokazati tisto, kar znajo. Letos je že odpadel slalom iz Levija, ki ga ne bodo nadomeščali. Vesel sem, da je Kranjska Gora vzela veleslalom, ki je odpadel v Garmischu. Konec koncev tekmovalci in mi vsi delamo za tekmovalno sezono in za tekme. Že tako je malo tekem, če se gleda specialiste. Če tekme odpadajo, se tekmovalcem odvzame možnost, da se naredi rezultat in konec koncev tudi možnost zaslužka, če tekma odpade.
Svetovni pokal v tehničnih disciplinah se čez 2 tedna nadaljuje v avstrijskem Hinterstoderju.


Rezultati: Svetovni pokal .: Juzawa Naebi  :. Smuk (m)


Leave a Comment