Mazejeva brez slalomskega odličja, Shiffrinovi zlato

Američanka Mikaela Shiffrin je pri 19 letih že drugič postala svetovna prvakinja v slalomu, tokrat na domačem prizorišču. Sodeč po rezultatih v letošnji sezoni tudi dobitnici srebra in brona nista presenetljivi. Druga je bila namreč Švedinja Frida Hansdotter, zaostala je 34 stotink sekunde, tretja pa Čehinja Sarka Strachova.


Neverjetna najstnica je lani postala tudi olimpijska prvakinja v slalomu (foto: Vail/FB)

Tina Maze je svoje izjemne nastope na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku sklenila z osmim mestom. Željene medalje v slalomu, edine z velikih tekmovanj, ki je v svoji bogati zbirki še nima, ni uspela osvojiti. Po prvi vožnji je o tem lahko še realno razmišljala, saj je imela peti čas, v finalu pa ni našla pravega ritma in nazadovala na osmo mesto.

Mesta pri vrhu pa se s prve vožnje niso spremenila. Shiffrinova je imela 40 stotink prednosti pred deset let starejšo Švedinjo, treti čas pa je imela Čehinja. Kljub temu, da je v finalu Hansdotterjeva, vodila v slalomskem seštevku svetovnega pokala, smučala zelo napadalno, je mladi Američanki uspelo ubraniti zlato iz Schladminga. Izkazala se je predvsem v spodnjem delu.


Zadnje dobitnice medalj na tem svetovnem prvenstvu (foto: Vail/FB)

Na zadnji tekmi prvenstva sta nastopili tudi Katarina Lavtar, ki je imela 39. čas prve vožnje, in Ana Bucik, ki se je po dobrem smučanju uvrstila na 23. mesto. V drugo je Lavtarjeva napredovala na 29. mesto, medtem ko je mlada Novogoričanka storila napako in tekme ni končala. Za vsa slovenska dekleta pa bo nova priložnost že prihodnji konec tedna, ko bosta tekmi svetovnega pokala v Mariboru.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Vail/Beaver Creek :. Slalom (ž)


Leave a Comment