Mazejeva mimo vrat, Ilka do točk

Švicarski St. Moritz je gostil prvo izmed dveh preizkušenj svetovnega pokala. Na sporedu je bil superveleslalom, na katerem so slovenske barve branile tri smučarke – Ilka Štuhec, Tina Maze in Vanja Brodnik. Vsega skupaj je bilo na startu 59 tekmovalk, ki so imele odlične pogoje za nastope.

Štuhčeva, ki je v Evropo prišla z odlično severnoameriško popotnico, je nosila startno številko 9. Ilka se je na tej zaprti postavitvi znašla solidno in imela na polovici proge 41 stotink zaostanka za takrat vodilno Španko Carolina Ruiz-Castillo. Naslednji odsek je bil celo za nekaj stotink boljši, v zadnjih nekaj sto metrih pa je sledilo nekaj manjših napak, kar je botrovalo uvrstitvi na šesto mesto.


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

Tina zgrešila vratca

Pred nastopom Mazejeve je najboljši čas voženj postavila Tina Weirather iz Liechtensteina, ki je svojo nalogo opravila odlično in prevzela vodstvo s kar 92 stotinkami naskoka pred Avstrijko Elisabeth Goergl. Tina, ki je v St. Moritzu na stopničke prišla kar osemkrat in od tega štirikrat zmagala, danes ni imela sreče z nastopom, saj je po približno tretjini proge takoj po prelomnici zgrešila vrata in odstopila.

Švedsko presenečenje

Kmalu za Tino se je po progi spustila Avstrijka Fenningerjeva in odpeljala odlično, a ne dovolj hitro, da bi bila kos vodilni Weiratherjevi. Za njo je zaostala 39 stotink, kar je pomenilo drugo mesto, ki bi bilo tudi končno, če ne bi za presenečenje poskrbela smučarka iz Švedske, Kajsa Kling (številka 44), ki je Fenningerjevo ugnala za osem stotink.

Nastop Brodnikove, ki je nosila startno številko 54, se je prav tako končal predčasno, kar je pomenilo, da je bila edina uvrščena Slovenka Štuhčeva na 25. mestu. St. Moritz bo čez nekaj manj kot 24 ur gostil veleslalomsko preizkušnjo.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment