Mazejeva na stopničkah, Štuhčeva 12. v Lenzerheidu

Smučarke so se v Lenzerheideju pomerila na zadnji tekmi v hitrih disciplinah v tej sezoni. Ob 11.30 se je namreč začela superveleslalomska preizkušnja, na kateri sta nastopili tudi dve slovenski smučarki. Postavitev na progi Silvano Beltrametti je bila zelo zahtevna in je marsikateri tekmovalki povzročala nemalo preglavic.

Še do ene zmage je prišla domačinka Lara Gut, ki je ponovila uspeh izpred 24 ur. Anna Fenninger, ki je nastopila tik pred Švicarko je zasedla drugo mesto, s tem da je zaostala 61 stotink sekunde. Avstrijka je z današnjimi 80 osvojenimi točkami in ob odsotnosti poškodovane Nemke Marie Hoefl-Riesch dve tekmi pred koncem sezone že postala dobitnica velikega kristalnega globusa.


Anna Fenninger je najboljša smučarka v letošnji sezoni [foto: GEPA]

Naši tekmovalci zelo dobri

Zelo zadovoljni smo lahko tudi z današnjima slovenskima nastopoma. Tina Maze, ki se je na pot podala takoj za Gutovo je svojo nalogo opravila odlično ter v cilj prišla z zaostankom 91. stotink, kar je pomenilo končno tretje mesto. Mazejeva je tako prišla do stopničk v štirih različnih disciplinah.

Ilka Štuhec, ki je startala šesta po vrsti, je z vožnjo opravila dobro in osvojila dvanajsto mesto, kar je njena druga najboljša uvrstitev v sezoni. Glavni trener ženskih ekip, Andrej Možina je o nastopu Ilke dejal: “Zadovoljen sem z njeno uvrstitvijo, pri samo vožnji pa se je videlo, da se je šele prvič peljala po tej zares zahtevni strmini. Tekmovalke, ki so nastopile tudi na smuku so imele precej prednosti. Toda Ilka je svojo nalogo opravila zelo korektno, predvsem je bil dober začetek njene vožnje.

Z rezultatom sem seveda zadovoljna, s samo vožnjo pa ne morem biti. Nekatere dele proge bi lahko odsmučala bolje. Žal včeraj nisem imela priložnosti, da bi peljala po progi, lahko sem šla samo na ogled smuk proge, da sem malo videla teren. Splošno gledano lahko rečem, da sem zadovoljna s sezono, toda zaradi poškodbe sem izpustila kar nekaj tekem, tudi finale smuka. Toda ja, sezona je bila dobra in je tudi dobra popotnica za naslednje leto. Zdaj bom še nastopala na tekmah, da si popravim FIS točke v veleslalomu, potem pa nadaljujem s treningom, tako da ne bom počivala,” je po tekmi menila Štuhčeva.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lenzerheid :. Slalom (ž)
Lestvice: Svetovni pokal .: Superveleslalom (ž)


Leave a Comment