Mazejeva slabša kot na treningih, zmaga Gutove

Visoko v Savojskih Alpah v Val d’Iseru je bil na sporedu tretji smuk za ženske v letošnji sezoni. Po prvih dveh v Lake Louisu Lindsey Vonn tokrat ni ponovila zmagoslavja. Na najvišjo stopničko je namreč stopila Švicarka Lara Gut in prišla do svoje prve zmage letos, sicer pa tretje v karieri.

Start smuka je bil zaradi močnega vetra v zgornjem delu proge 150 metrov nižje. Tekmovalke so tako startale na isti višini, kot bodo na jutrišnjem superveleslalomu. To ni bila dobra novica za smukaške specialistke, saj bi ravno na teh 150 metrih lahko pokazale svoje drsalne sposobnosti.

21-letna Švicarka se je veselila prve smukaške zmage v karieri [foto: GEPA]

Vodilna smučarka v svetovnem pokalu Tina Maze je nastopila kot 12. Ni ponovila vožnje z obeh treningov in za Gutovo zaostala nekaj več kot sekundo. Kljub temu pa je bil končni razplet za Črnjanko ugoden. Smukaška kraljica Lindsey Vonn  je namreč zdrsnila že v zgornjem delu proge in v njeni najmočnejši disciplini ostala brez točk. Tak razplet so napovedovali že rezultati s treningov, kjer Američanka ni blestela, še več, storila je veliko napak. Tudi danes ni smučala samozavestno in zato v prvem ostrejšem zavoju izgubila nadzor nad smučmi, grdo padla in na srečo brez posledic končala v zaščitni ograji. Slabo se je na progi znašla tudi Tinina najbližja zasledovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala Maria Höfl-Riesch, ki je se je uvrstila na 12. mesto.

Ilka Štuhec je bila slabša kot na treningih [foto: GEPA]

Mladi Lari Gut, ki sicer letos še ni blestela na smukaških preizkušnjah, se je kar nekoliko presenetljivo najbolj približala Američanka Leanne Smith, ki še nikoli v karieri ni stala na stopničkah za zmagovalke. Na tretjem mestu pa je končala še ena Švicarka Nadja Kamer.

Podobno kot Mazejeva tudi Ilka Štuhec ni uspela ponoviti voženj s treningov. Zadovoljiti se je morala le s 27. mestom, medtem ko je bila Črnjanka uvrščena na 11. mesto. S tem je le še povečala vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Smuk (ž)


Leave a Comment