Mazejeva v drugo ponovno nazadovala

Nočni slalomski spektakel v Flachauu je drugo leto zapored pripadel Američanki Mikaeli Shiffrin. Najstnica si je zmago praktično zagotovila že z izjemno prvo vožnjo, njenim sotekmovalkam je tako preostal le še boj za drugo in tretje mesto. Pri tem sta se izkazali Švedinji Frida Hansdotter in Maria Pietilae-Holmner, ki sta se zato Shiffrinovi pridružili na zmagovalnem odru.


Mikaela Shiffrin je v slalomu razred zase [foto: GEPA]

Prestižno preizkušnjo na Salzburškem, gre namreč za tekmo z najvišjim denarnim skladom, si je ogledalo okoli 12.000 gledalcev, med katerimi je za Tino Maze in Marušo Ferk navijal tudi slovenski nogometni zvezdnik Kevin Kampl. A peti ženski slalom se je odločil že v prvem delu tekmovanja. Shiffrinova se namreč na progi Hermana Maierja počuti domače, zato skoraj sekunda prednosti pred Mario Höfl-Riesch sploh ni bila presenečenje. Le napaka v drugi vožnji bi lahko mladi Američanki preprečila sedmo zmago v svetovnem pokalu. Kljub temu, da si je Frida Hansdotter zagotovo želela svoje prve zmage med elito, je Shiffrinovi zaloga iz prve vožnje zadostovala za novo zmagoslavje. V žep je pospravila 43.750 evrov in povečala prednost v slalomskem seštevku svetovnega pokala.

Tina Maze je bila vnovič edina Slovenka v finalu. Kljub temu, da je s prvo vožnjo opravila solidno in imela 6. čas, na drugi progi ni blestela. Njene reakcije še zdaleč niso bile tako hitre kot denimo pri Shiffrinovi, zato je bilo končno 12. mesto za 30-letnico največ, kar je lahko v družbi odličnih slalomistk iztržila. Mazejeva je torej smučala v slogu letošnjih slalomskih rezultatov.

Dekleta se zdaj selijo v Cortino d’Ampezzo, kjer bodo tekme hitrih disciplin.


Rezultati: Svetovni pokal .: Flachau :. Slalom (ž)


Leave a Comment