Mazejeva z odlično drugo vožnjo do tretjega mesta

Veleslalomsko tekmo v St. Moritzu je dobila Francozinja Tessa Worley, ki je vodila že po prvi vožnji. Vodstvo v seštevku te discipline je z drugim mestom ohranila Švedinja Jessica Lindell-Vikarby, s tretjim mestom pa je najboljši letošnji veleslalomski rezultat dosegla Tina Maze.


Najboljše tri na veleslalomu v švicarskem St. Moritzu [foto: GEPA]

Najboljša slovenska smučarka je po včerajšnjem odstopu in novicah o konfliktih v njeni ekipi le pokazala vožnjo, ki je bila podobna tistim, s katerimi si je lani prismučala veliki kristalni globus. Na prvi progi, ki jo je postavil njen nekdanji trener Livio Magoni, je postavila 6. čas. Glede na to, da Mikaele Shiffrin, Lare Gut in Tine Weirather ni bilo v konkurenci – trojica najbolje pripravljenih smučark letos je namreč odstopila – Tinina uvrstitev ni veliko obetala.

Črnjanka pa je v finalu dokazala, da je lahko motivirana in da še ni pozabila, kako izvrstna veleslalomistka je. Z izjemno predstavo je konkurenco ugnala za več kot sekundo. Kljub najboljšemu veleslalomskemu rezultatu letos, veselja v cilju ni pokazala. Njen čas sta v nadaljevanju uspeli izboljšati še zmagovalka zadnjega veleslaloma v Beaver Creeku Jessica Lindell-Vikarby in svetovna veleslalomska prvakinja Tessa Worley.


Mazejeva je odlično smučala v drugi vožnji [foto: GEPA]

To so druge stopničke za Mazejevo letos, pred tem je bila namreč druga na slalomu v Leviju. Najboljšo uvrstitev kariere je dosegla Katarina Lavtar, ki je bila 24., Ani Drev pa se ni uspelo uvrstiti med dobitnice točk. Med 70 tekmovalkami bi morali biti tudi Maruša Ferk in Ilka Štuhec, ki pa na koncu nista nastopili.

»Najprej bi seveda rad čestital Tini Maze za ta odličen rezultat. Kar se tiče Katarine, smo veseli, da ji je to uspelo, vemo pa, da bi lahko v drugem teku dodala še kaj več. Toda to je bilo le drugo finale v karieri, tako da je bilo prisotne nekaj živčnosti. Če bi bila samo pol sekunde hitrejša bi lahko pridobila veliko mest. Tudi sama vidi, da zna smučati in da se lahko z izvrstno vožnjo, ki je sicer še ni prikazala, uvrsti med dvajset najboljših. Rezultat nas veseli in na njem bomo gradili. Kar se tiče Ane moram povedati, da smo trenirali z Italijankami in Švedinjami, kjer je kazala zelo dobre vožnje. Nima še tiste sigurnosti. Na treningih je že zraven, na tekmah pa ne. Določene odseke je sicer smučala hitro, a zaradi dveh večjih napak ni mogla v finale. To bomo popravili tekom treninga. Mislim, da lahko računamo na to, da bo na naslednji tekmi v Val d’Iseru. Vemo, da lahko smuča bolje, kljub temu, da ima za seboj le dobrih 30 dni smučanja zaradi poškodbe,« je po tekmi povedal trener tehničnih disciplin Denis Šteharnik.


Rezultati: Svetovni pokal .: St. Moritz:. Veleslalom (ž)


Leave a Comment