Mazejeva zdaj tudi v Ruskem centru znanosti in kulture v Ljubljani

Ruska tiskovna agencija Itar Tass je v Ljubljani odprla razstavo z letošnjih zimskih olimpijskih iger v Sočiju. Med njimi je tudi vrsta fotografij slovenskih športnikov na čelu z alpsko smučarko Tino Maze, biatlonca Teja Gregorin in Jakov Fak, deskar Žan Košir in drugi. Slovenski pečat k razstavi je dodal fotograf Aleš Fevžer.


Tina Maze je v Sočiju osvojila dve zlati medalji [foto: OKS/FB]

Odprtja so se udeležili tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec, članica Mednarodne drsalne zveze in izvršnega odbora OKS-a Tjaša Andre Prosenc, olimpionik Miro Cerar in generalni sekretar OKS-a Tone Jagodic. Ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev je ob odprtju poudaril neverjetne uspehe športnikov obeh držav in dejal, da razstavljene fotografije predstavljajo “najbolj žive trenutke olimpijskih iger”.

Gabrovec je odprtje razstave označil za dogodek, ki je odraz velikega prijateljstva med narodoma: “Šport vselej združuje, a združuje tudi gospodarstva in narode.” Pritrdila sta mu tudi Prosenčeva in Jagodic, ki sta poleg tega pohvalila izvrstno organizacijo iger, izredno infrastrukturo in prijaznost tamkajšnjih prostovoljcev.

Leave a Comment