Mini olimpijada na Rogli s Petro Majdič, Ribičem Pepetom in maskoto Zlodejem

Olimpijski komite Slovenije je v nedeljo, 24. februarja 2013 na Rogli izpeljal Mini olimpijado. Mini olimpijada je program Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Tokrat je bil izveden v sodelovanju s podjetjem Unior, ki je sponzor Tema Slovenija – slovenskih olimpijskih reprezentanc. Dogodek je potekal na Rogli, športnem centru, ki nudi vrsto možnosti za ukvarjanje s športno rekreativnimi dejavnostmi. Poleg tega pa je seveda to tudi center, ki omogoča priprave številnim vrhunskim športnikom in ekipam iz Slovenije in tujine in seveda tudi slovenskim olimpijcem.


Petra Majdič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Najpomembnejše na Mini olimpijadi je sodelovanje. Zato so zmagovalci prav vsi, ki sodelujejo in se udeležijo prireditve, na kateri v uvodnem delu izvedemo olimpijski protokol s pravo olimpijsko baklo, olimpijsko zastavo in olimpijsko himno. Pri tokratnem protokolu je bila prisotna ena naših najboljših športnic in prejemnica bronaste olimpijske medalje Petra Majdič, ki je otrokom prebrala prisego športnikov, pojasnila pomen upoštevanja športnih vrednot in fair playa ter jih spodbujala k vključevanju v šport.

Prav vsi otroci so po zaključku športnih tekmovanj Mini olimpijade prejeli posebno priznanje, medaljo in tudi nagrade, ki sta jih prispevala Unitur in Olimpijski komite Slovenije. Sodelovali pa so lahko tudi starši, saj so za njih izpeljali kratek olimpijski kviz.

Na Rogli je vse udeležence v nedeljo pričakalo obilo snega in nekoliko slabše vreme. Vseeno se je Mini olimpijade in programa Ribiča Pepeta udeležilo preko 50 otrok. Zadovoljstvo ob zaključku je bilo očitno, otroke pa so razveselile simbolične nagrade, nastop Ribiča Pepeta, posebej pa tudi udeležba Petre Majdič in maskote Rogle – Zlodeja.

Leave a Comment