Minister dr. Pikalo olimpijcem predal denarne nagrade

Minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo je v ponedeljek, 7. aprila 2014, v prostorih ministrstva sprejel športnike, ki so na ZOI v Sočiju osvojili medalje, in njihove trenerje ter jim predal čeke z denarnimi nagradami.

Sprejema so se udeležili Tina Maze, Vesna Fabjan, Teja Gregorin in Žan Košir ter trenerji Andrea Massi, Uroš Velepec, Marko Gracer in Jani Grilc.


Najuspešnejši olimpijci so prejeli denarne nagrade [foto: mizs.gov.si]

Na podlagi Pravilnika o merilih za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa na državni ravni (Uradni list RS, št. 103/2013) se Tini Maze podeli ček v vrednosti 47.600 € za osvojeni dve zlati medalji v alpskem smučanju, Petru Prevcu ček v vrednosti 29.750 € za osvojeno srebrno in bronasto medaljo v smučarskih skokih, Žanu Koširju ček v vrednosti 29.750 € za osvojeno srebrno in bronasto medaljo v deskanju na snegu, Vesni Fabjan ček v vrednosti 11.900 € za osvojeno bronasto medaljo v teku na smučeh in Teji Gregorin ček v vrednosti 11.900 € za osvojeno bronasto medaljo v biatlonu. Gre za neto zneske, ki so neobdavčeni.

Poleg športnikov denarne nagrade prejmejo tudi njihovi trenerji, in sicer Goran Janus ček v vrednosti 14.875 € za osvojeno srebrno in bronasto medaljo Petra Prevca v smučarskih skokih, Marko Gracer ček v vrednosti 5.950 € za osvojeno bronasto medaljo Vesne Fabjan v teku na smučeh, Uroš Velepec ček v vrednosti 5.950 € za osvojeno bronasto medaljo Teje Gregorin v biatlonu, Andrea Massi ček v vrednosti 23.800 € za osvojeni dve zlati medalji Tine Maze v alpskem smučanju in Franc Sitar ček v vrednosti 14.850 € za osvojeno srebrno in bronasto medaljo Žana Koširja v deskanju na snegu.

Leave a Comment