Množična slovenska zasedba v Valmalencu


Rok Marguč [foto: Oliver Klaus / FIS]

Tudi sezona deskarjev na snegu se počasi približuje koncu. V italijanskem Chiesa in Valmalenco bo 18. marca na sporedu tekma v deskarskem krosu, dan za tem, 19. marca pa v paralelnem veleslalomu . To sta zadnji tekmi v omenjenih disciplinah pred finalom, ki bo to sezono v švicarski Arosi, kjer je leta 2007 Rok Flander osvojil naslov svetovnega prvaka.

V disciplini deskarski kros se bo Roku Roglu pridružil tudi Matija Mihič, ki bo nastopil tudi na bližajočemu mladinskemu svetovnemu prvenstvu, ki bo na istem prizorišču, kakor tekma za svetovni pokal. Treninge in tekmo bo Mihič skušal izkoristiti, da čim bolje spozna progo na kateri bo čez 10 dni tekma za naslov mladinskega prvaka, Rogel pa pričakuje uvrstitev v finalne vožnje, kjer pa je potem, kot pravi sam, mogoče marsikaj.

Precej številčnejša bo zasedba v paralelnem veleslalomu, kje bodo Slovenijo zastopali svetovni podprvak Rok Marguč, Rok Flander, Žan Košir, Izidor Šušteršič, Jernej Demšar, Jure Hafner in novi član ekipe za svetovni pokal Tim Mastnak, ki bo prav tako kakor Mihič predvsem preizkusil progo pred mladinskim prvenstvom. Pri dekletih bo ponovno nastopila samo Gloria Kotnik.

Pričakovanja v paralelnem veleslalomu so precej višja, kakor pri deskarskem krosu, kar tekmovalci dokazujejo že skozi celotno sezono. Marguč, kakor tudi Flander imata še vedno možnost osvojitve medalje v skupnem seštevku svetovnega pokala, čeprav bolj teoretične, kajti zaostanek za tretje uvrščenim Andreasom Prommeggerjem iz Avstrije je 1200 točk. V zadnjih dveh tekmah za svetovni pokal pa je možnost osvojitve največ 2000 točk za dve zaporedni zmagi, kar pa je v letošnji sezoni v paralelnem veleslalomu uspelo samo Benjaminu Karlu. Na zadnji tekmi v Moskvi so se v finalne vožnje (najboljših 16) uvrstili štirje slovenski tekmovalci in podoben izkupiček ne bi bilo veliko presenečenje niti na tekmi v Valmalenco.

Vsi ljubitelji deskanja na snegu si lahko finalne vožnje ogledate v petek, 18. marca ob 15 uri (posnetek) in v soboto 19. marca ob 13. uri v neposrednem prenosu na programu Eurosport 2.

Leave a Comment