MSP: Špela Rogelj mladinska svetovna podprvakinja!


Špela Rogelj, Coline Mattel, Yuki Ito [foto: FIS]

Špela Rogelj je v Otepääju osvojila naslov mladinske svetovne podprvakinje! Za 3,5 točke jo je danes ugnala lanska podprvakinja, Coline Mattel iz Francije, bron pa je osvojila Japonka Yuki Ito.

Špela Rogelj je dosegla največji uspeh slovenskega ženskega skakanja na mladinskih svetovnih prvenstvih. Pred njo sta bron osvojili Maja Vtič v sezoni 2007 in Katja Požun v letu 2008. Na današnji tekmi je Rogljeva drugo mesto zasedala že po prvi seriji, v finalu pa še enkrat dokazala, da je res v vrhunski formi in je še enkrat skočila do 96.5 metrov, kar je bilo zanesljivo dovolj za srebrno medaljo! Špela Rogelj je po tekmi sijala od zadovoljstva: “Zelo sem vesela današnjega rezultata. Dve leti nazaj sem bila diskvalificirana, danes pa sem prikazala dva dobra skoka. Sebi sem dokazala, da sem v odlični formi in že se veselim bližajočega se svetovnega prvenstva v Oslu.

Naslova se pričakovano veseli prva favoritinja, 15-letna Francozinja Coline Mattel, ki je v finalu le še potrdila vodstvo iz prve serije. Na najnižjo stopničko se je s petega mesta po prvi seriji zavihtela Japonka Yuki Ito, ki je v finalu postavila daljavo dneva z 99 metri. Uspeh mlade Ilirijanke je na sedmem mestu dopolnila Eva Logar, Urša Bogataj pa je osvojila 11. mesto, potem, ko je v finalu skočila izjemno, a se je od pristanku malo ustrašila in padla. Tako je šla po zlu še ena slovenska vrhunska uvrstitev, a kljub temu je 11. mesto za mlado Ilirijanko lep uspeh. Žal se nastop ni posrečil Anji Tepeš (35. mesto), ki je tekmovanje zaključila že po prvi seriji.

Špela Rogelj je tako tretji dan mladinskega svetovnega prvenstva v Otepääju poskrbela še za drugo srebrno medaljo. Popoldne je bil srebrn še kombinatorec Marjan Jelenko.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Otepää (ž)


Leave a Comment