MSP: Tim Mastnak mladinski svetovni prvak v paralelnem veleslalomu


[foto: Oliver Klaus / FIS]

V Valmalencu, kjer poteka Mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu, so slovenski tekmovalci zelo uspešni. Včeraj je Matija Mihič postal mladinski svetovni podprvak v deskarskem krosu, danes pa je bil na sporedu paralelni veleslalom, kjer je Tim Mastnak ugnal vso konkurenco in postal mladinski svetovni prvak. Srebrno medaljo je Avstriji prideskal Lukas Mathies, bronasto pa Italiji Edin Coratti. Poraženec malega finala Nemec Stefan Baumeister je pristal na nehvaležnem četrtem mestu.

Kvalifikacijske vožnje je Tim zaključil na tretjem mestu, nato pa v izločilnih bojih premagal najprej Rusa Eliseeva, nato Italijana Felicettija in Nemca Baumeisterja, v velikem finalu pa je premagal še Avstrijca Mathiesa. Tim odlične nastope kaže že čez celotno sezono, na univerzijadi v Turčiji je osvojil četrto mesto, na evropskem pokalu na Rogli je bil tretji, rezultat kariere pa je zabeležil danes v Italiji.

V ženski konkurenci je bila na štartu še Iva Polanec, ki je tekmo končala na 26. mestu. Mladinska svetovna prvakinja je postala Švicarka Julie Zogg, druga je bila njena rojakinja Stefanie Mueller, tretja pa Cheyenne Loch (NEM).

V četrtek je na sporedu tekma paralelnega slaloma, kjer bosta na štartu spet Tim Mastnak in Iva Polanec.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Valmalenco :. Paralelni veleslalom (m)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Valmalenco :. Paralelni veleslalom (ž)


Leave a Comment