MSP: Za uvod Nika Razinger tik za deseterico


[foto: Klemen Zibelnik]

V mrzlem Otepääju se je že odvila prva preizkušnja letošnjega mladinskega svetovnega prvensta. Dekleta so se pomerila na 5 km v prosti tehniki, kjer so kar trojno zmago dosegle Norvežanke. Nika Razinger je bila odlična enajsta.

Tekmo pri sedmih stopinjah pod ničlo je zaznamoval tudi veter, ki je mraz le še povečal. V takšnih razmerah so se na 5 km preizkušnji najbolje znašle Norvežanke, ki so zasedla prva tri mesta. Zmagala je Ragnhild Haga pred Kari Öyre Slind in Heidi Weng, popoln dan pa je dopolnila še Martine Ek Hagen na četrtem mestu. Odlično je tekla Nika Razinger, ki je osvojila enajsto mesto, velja pa omeniti, da je bila daleč najboljša med letniki 1993. Leto dni starejša Eva Sever Rus je osvojila 19. mesto, Anja Eržen je bila 22., Lea Einfalt pa 72.

Na moški tekmi na 10 km v prosti tehniki je mladinski svetovni prvak postal Norvežan Sindre Björnestad Skar. Slovenski tekaški biser Rok Tršan je osvojil 13. mesto.

Norvežan Björnestad je imel najboljši čas na vseh merjenjih in je v cilj pritekel 16 sekund pred Nemcem Markusom Weegerjem in še sekundo in pol pred Fincem Perttujem Hyvarinenom. Naš up, Rok Tršan, je pri sedmih stopinjah pod ničlo osvojil 13. mesto, potem ko je bil na 6,6 km že na robu deseterice na 11. mestu. Najboljšo uvrstitev prvega dne mladinskega svetovnega prvenstva 2011 za Slovenijo ima tako Nika Razinger, ki je na 5 km prosto osvojila 11. mesto. Na tekmi fantov je nastopil tudi Matjaž Gorjanc, ki je osvojil 59. mesto.

Prvi dan so v Otepääju tako obe zlati medalji podelili norveškim nordijskim smučarjem, ki so pobrali še srebro in bron med dekleti.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo :. Otepää (ž) :. Uradni rezultati
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo :. Otepää (m) :. Uradni rezultati


Leave a Comment