Na agresivnem snegu Tina Maze do sedmega mesta

Najboljše smučarke sveta so se v Val d’Iseru pomerile na tretjem smuku sezone. Dekleta so imela pred današnjim startom le en uradni trening, na katerem so se lahko spoznala z razmerami na progi Oreiller-Killy. Med 59. tekmovalkami na startu so bile tudi štiri naše smučarke – Tina Maze je nosila startno številko 21, Ilka Štuhec 24., Vanja Brodnik 40., Maruša Ferk pa 46.


Zmagovalni oder so zapolnile Viktoria Rebensburg (levo), Lindsey Vonn (sredina) in Elisabeth Goergl (desno) [foto: GEPA]

Preizkušnja se je začela ob 10.30, po nastopih dveh tekmovalk pa je bila zaradi megle na progi prekinjena za deset minut. Naša najboljša smučarka je nastopila takoj za Američanko Lindsey Vonn, ki je pred tem prevzela vodstvo z 19. stotinkami sekunde boljšim časom od Avstrijke Elisabeth Goergl. Tina je prikazala odlično vožnjo brez kakšnih vidnih napak, a je bila v srednjem delu proge nekoliko počasnejša od tekmic. V cilj je prišla s takrat petim najboljšim časom, njen zaostanek za Vonnovo pa je znašal 48 stotink. ″Danes je bil na progi zelo agresiven sneg. V kolikor si le nekoliko zapeljal izven idealne linije, so zagrabili robniki na smučki. V takšnih situacijah se pogosto zgodijo padci. Današnji smuk sem vzela bolj ‘lahkotno’,″ je po tekmi dejal Tina Maze.

Ilki je kmalu za tem uspel soliden nastop. Na vmesnih časih se je gibala okoli 20. mesta, na koncu pa je z 2.16 sekunde zaostanka za vodilno postavila 21. čas. Do konca preizkušnje jo je prehitelo še nekaj tekmovalk, tako da je zabeležila 29. mesto. Vanja je z zaostankom treh sekund zasedla 39. mesto, medtem ko je Maruša po grdem padcu odstopila. V cilj so jo pripeljali v akiju.


Tina Maze je znova zasedla visoko mesto [foto: GEPA]

Na stopničke so na koncu prišle Vonnova, Goerglova in Viktoria Rebensburg iz Nemčije. Slednja je namreč izenačila čas Avstrijke in prišla do drugega mesta. Mazejeva je končala na sedmem mestu in tako nadaljevala z uspešnim zbiranjem točk svetovnega pokala, v katerem še vedno prepričljivo vodi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Smuk (ž)


Leave a Comment