Na finalu Pintar do devetega mesta

Te dni v Rjukanu na Norveškem poteka finale svetovnega pokala za telemark smučarje. Na današnji finalni preizkušnji paralelnega šprinta je novo zmago v svetovnem pokalu slavil Tobbias Mueller iz Nemčije, ki je v finalu opravil z domačinom Trymom Loekonom, tretji pa je bil Švicar Bastien Dayer.


Luka Pintar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Od Slovencev se je na današnjo tekmo na izpadanje uvrstil Luka Pintar, ki se je pomeril s Švedom Collbergom. Nastopil je zelo dobro saj si je v prvi vožnji nabral lepo prednost treh desetink sekunde, na koncu pa po hudem boju v drugi vožnji za nekaj stotink moral priznati premoč. Po končnem devetem mestu je Pintar povedal: “Nimam si kaj očitati saj sem nastopil zares dobro. Odločale so res stotinke pri katerih mi je tokrat zmanjkalo nekaj športne sreče. Jutri je na sporedu zadnja tekma, kjer bom poizkušal na najboljši možni način zaključiti sezono.

Rok Šmejic in Sašo Aleš včeraj nista prišla skozi sito kvalifikacij. Jutri je na sporedu zadnja preizkušnja za telemark smučarje v tej zimi; na sporedu je sprint.

Leave a Comment