Na Krvavcu letos smučanje z brezkontaktnimi kartami

Letošnjo smučarsko bodo na Krvavcu začeli v petek, 16. decembra. “Kljub izredno visokim temperaturam smo ob začetku sezone uspeli pripraviti smučarski progi št. 1 in 6, v petek bo obratovala štirisedežnica Tiha dolina. Ob pomoči nekaj naravnega snega v četrtek upamo, da bi za petek lahko za obratovanje pripravili enosedežnico Gospinca in vlečnico Luža ter pripadajoče smučarske proge št. 2 in 5. Ob ugodnem nadaljnem razvoju temperatur in padavin si želimo čim prej pripraviti smučarske proge, pripadajoče šestsedežnici Vrh Krvavca, morda že v soboto, 17. decembra,” je obrazložil Luka Vrančič, vodja komerciale in marketinga pri RTC Krvavec.


Krvavec [foto: Klemen Zibelnik]

Dostop do objektov na smučišču bo s kabinsko žičnico in štirisedežnico mogoč že v četrtek, 15. decembra. Kabinska žičnica bo obratovala od 8. do 17. ure (vsako polno uro), štirisedežnica Tiha dolina po potrebi od 8.15 do 16. ure.

Iz RTC Krvavec sporočajo še, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da v najkrajšem času ustrezno pripravijo in odprejo čim več smučarskih površin.

Smučarske vozovnice bodo v prvih dneh, zaradi zmanjšanega obsega obratovanja, na dan obiska 20% ugodnejše.

Novosti v letošnji smučarski sezoni

Novosti letošnje sezone so usmerjene v prijaznejšo uporabo smučišča. Na Krvavcu bodo od letos delovale 3 šole smučanja na treh različnih lokacijah na področju Gospince (v bližini zgornje postaje kabinske žičnice) in Kriške planine. Na teh lokacijah so uredili poligone za začetnike z igrali, otroški trak bo tako na Gospinci, kot tudi na Kriški planini.

Ponudbo za družine zaokrožujejo z ugodnejšimi dnevnimi smučarskimi vozovnicami. Družine bodo namreč v letošnji sezoni na Krvavcu imele 15% popust pri nakupu dnevne smučarske vozovnice.

V letošnji sezoni bodo na Krvavcu ponudili nekaj tudi za tiste, ki jim celodnevno vijuganje po urejenih progah ni dovolj – za tiste, ki na snegu radi preizkusijo svoje veščine, se zabavajo in družijo s svojimi vrstniki. Snežni park bo navdušil deskarje in smučarje, ki so jim triki na različnih drsnih objektih in skakalnicah nekaj povsem novega, kot tudi tiste, ki so v snežnih parkih že bolj domači. Vseboval pa bo tudi progo za ti. funcross za vse, ki se čez razgiban teren radi zapodijo skupaj s svojimi prijatelji.

Vsak petek in soboto zvečer bo od 16.30 do 19h na Krvavcu nočna zabava, otroci se bodo lahko s svojim starši zabavali v treh različnih programih, združenih v eno vozovnico:
– nočno sankanje
– air boarding (spust z napihljivimi sanmi v oblikovanih snežnih kanalih – Gospinca)
– snow zorbing (kotaljenje v veliki žogi premera 3,5 m – Tiha dolina)

Velika novost v letošnji sezoni bo prijaznejša uporaba smučarskih vozovnic, saj bodo vse smučarske vozovnice natisnjene na t.i. keycard, t.j. čip, ki omogoča brezkontakten prehod mimo čitalcev ob vstopu na žičniško napravo. Za keycard bo potrebno ob nakupu smučarske vozovnice plačati kavcijo 2 eur, ki jo ob vračilu keycarda na koncu smučarskega dne na blagajni obiskovalcu povrnejo.

Leave a Comment