Na nočnem slalomu v Madonni najboljša Nemca

V italijanski pokrajini Trentino, natančneje v Madonni di Campiglio, so alpski smučarji vozili zadnjo tekmo pred kratkim božičnim premorom. V težkih razmerah sta se najbolje znašla Nemca Felix Neureuther in Fritz Dopfer. Na zmagovalni oder pa je z dobro drugo vožnjo napredoval še Šved Jens Byggmark, sicer povratnik po poškodbi.


Neureuther je dobil tretji slalom v letošnji sezoni (foto: GEPA)

Proga v Madonni ni dolga, pravzaprav gre za enega najkrajših slalomov v svetovnem pokalu, vendar je strma, v srednjem delu pa močno nagnjena v desno. Ker je bilo zelo toplo, je bilo treba smučati prefinjeno, z veliko mero občutka. Čeprav je prvo progo postavil trener Marcela Hirscherja, razdalje med vrati so bile zato izjemno kratke, se sicer v letošnji sezoni izjemni Avstrijec ni znašel. V obeh vožnjah je smučal preveč na silo in na koncu za Neureutherjem zaostal več kot sekundo. Tako prvič v letošnji zimi v tehničnih disciplinah ni stal na zmagovalnem odru, bil je namreč sedmi.

Hirscherev slab dan je bila priložnost za druge slalomiste. Neureuther je v obeh vožnjah potrdil dobro slalomsko formo, predvsem pa izjemen talent, saj ga niti izjemno načeta proga v finalu ni zmotila. Svojo prednost pred rojakom Dopferjem, ki je tudi po prvi vožnji zaostajal le za Felixom, je povečal z devetih na kar 82 stotink in se veselil desete zmage v svetovnem pokalu. Zadnjič je slavil marca v Kranjski Gori.

Na tekmi je slovensek barve zastopal le Matic Skube, ki je nastopil s številko 44. Tako kot mnogi pred njim je na progi napravil nekaj napak, a se vse do konca boril za nastop v finalu. Večja napaka v srednjem delu proge mu je to preprečila, saj je ob prihodu v cilj zasedel 31. mesto, do konca uvodnega dela tekme pa sta ga prehitela še dva tekmeca.

Leave a Comment