Na Pohorju zmagala Fenningerjeva, Mazejeva odstopila

Po svetovnem prvenstvu v Vailu in Beaver Creeku se svetovni pokal za dekleta nadaljuje s tekmama v Mariboru. 51. Zlata lisica se je začela z veleslalomom, ki ga je dobila svetovna prvakinja Avstrijka Anna Fenninger, množica navijačev na Pohorju pa je obnemela, ko je že v prvi vožnji odstopila najboljša Slovenka Tina Maze.


Tina je bila po odstopu zelo razočarana (foto: GEPA)

Črnjanka je domačo tekmo svetovnega pokala začela s startno številko pet in vse do napake tik pred ciljem smučala zelo dobro. Toda zajela je vrata, sledil je padec in dvakratna svetovna prvakinja je razočarana obsedela v snegu. “Precenila sem linijo, šla sem preveč direktno in sem mislila, da mi bo zneslo. Na tistem valu, ki ni nedolžen, sem imela preveliko hitrost. Uštela sem se in se ni sešlo. Malo me je poneslo to, da sem doma, videla sem se že v cilju in takoj plačala za to napako. A jutri je nov dan in treba je iti naprej,” je o napaki povedala Mazejeva in dodala, da ji je zelo žal, da je tekmo končala ob progi.


Pogled na strmino, po kateri so se spustile najboljše veleslalomistke (foto: Golden fox/FB)

Navijači so Tino kljub odstopu bučno pozdravili in glasno podporo namenili tudi preostalim slovenskim dekletom. Nastopile so Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar in Eli Plut, a le Drevovi se je uspelo s 27. časom uvrstiti v finalni del tekmovanja. Izkušeno veleslalomistko pa je v drugi vožnji doletela podobna usoda kot Mazejevo, naredila je napako in ostala brez novih točk.


Avstrijka je bila od Nemke hitrejša le za štiri stotinke (foto: Golden fox/FB)

A konkurentke se niso ozirale na slabe nastope slovenskih smučark, ki so pokvarile razpoloženje predvsem med navijači. Za las je zmagala Anna Fenninger, ki je imela že najhitrejši čas prve vožnje, pred Nemko Viktorio Rebensburg. Na zmagovalni oder je stopila še Tina Weirather, ki se je na tretje mesto povzpela z odlično drugo vožnjo, po prvi je bila namreč šele sedma.

Jutri bo na Pohorju še slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Maribor :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment