Na Pokalu Loka rekordno število držav

V petek ob 18.00 se bo z uradno otvoritvijo začelo že 38. tekmovanje Pokal Loka. Eno izmed največjih mednarodnih otroških tekmovanj bo tokrat gostilo rekordno število držav – 33. Med njimi bo seveda tudi domača ekipa, ki je lani v skupnem seštevku osvojila tretje mesto.

Naši mladi smučarji in smučarke se trenutno pripravljajo na Starem vrhu, ki bo v soboto gostil veleslalomske, v nedeljo pa slalomske preizkušnje. Še pred tem bomo lahko v petek zvečer pod Gradom v Škofji Loki videli paralelni slalom, sicer neuradni del tekmovanja, ki pa bo ob približno 18.30 k ogledu zagotovo privabil lepo število gledalcev.

Trenutno proga na Starem vrhu še ni čisto tako utrjena, kot bi želeli. Upamo, da bo sneženje prenehalo, tako da bomo imeli v zadnjih dveh dneh čas teren utrditi. Če ne bo šlo drugače bomo to naredili z vodo. Drugače je bila proga pred tem sneženjem perfektno pripravljena. Vsi tisti, ki že leta in leta sodelujejo pri organizaciji so še vedno zelo angažirani. Vsak ve, kaj mora narediti, tako da so stvari odlično pripravljene. Reprezentance so zelo zadovoljne tudi z nastanitvami, ki so jih navajene že iz preteklih let,” je dejal Podpredsednik organizacijskega odbora SK Alpetour Jaro Kalan.

Leave a Comment