Na Pokalu Vitranc tri tekme

Letošnji Pokal Vitranc se bo s tekmami pričel dan prej kot običajno. Kranjskogorci bodo namreč poleg standardnega programa v petek 4. marca izvedli še eno tekmo v veleslalomu za svetovni pokal v alpskem smučanju, s čimer bodo nadomestili odpadlo tekmo iz Garmisch-Partenkirchna.


Kranjska Gora [foto: GEPA]

Generalni sekretar Pokala Vitranc Srečko Medven je ob tem poudaril: ″Dejstvo je, da nam Mednarodna smučarska zveza FIS zelo zaupa in nam je ponudila izvedbo odpadlega veleslaloma iz Garmisch-Partenkirchna. Dejansko velik problem je bil zapreti finančno konstrukcijo za to tekmo, na čemer smo zelo aktivno delali zadnjih nekaj dni. S pomočjo vseh deležnikov, ki v projektu sodelujejo, nam je to tudi uspelo. Nenazadnje pa so tudi kolegi iz Garmisch-Partenkirchna veseli, da bo tekmovanje ostalo v okviru Cluba 5, organizacije najboljših prirediteljev tekem v svetovnem pokalu v alpskem smučanju.
Organizatorji so se odločili, da bo petkov veleslalom brez vstopnine in že sedaj vabijo vse smučarske navdušence v Kranjsko Goro na ogled najboljših smučarskih asov te zime.

Leave a Comment