Na Pokalu Vitranc tudi košarka

Na letošnjem, že 52. Pokalu Vitranc v Kranjski Gori se je odvijala tudi promocija letošnjega največjega športnega dogodka v samostojni Sloveniji, EuroBasketa 2013.

Letošnji Pokal Vitranc v Kranjski Gori ni bil le smučarsko, pač pa tudi košarkarsko obarvan. Za to je poskrbela delegacija EuroBasketa 2013, ki je pripravila posebno promocijo tega dogodka za vse obiskovalce smučarskega spektakla. Ta se je odvijala pred začetkom drugega teka.


Rašo Nesterović, Lipko in Dino Rađa [foto: eurobasket2013.org]

Na Pokalu Vitranc je v promociji EuroBasketa sodeloval tudi Petrol, ki se je ta teden pridružil družini sponzorjev tega turnirja, kot sponzor dogodka. V Kranjski gori je prvič v karieri smučala tudi prva zelena maskota evropskih prvenstev Lipko, katerega sicer lahko spremljate tudi na Twitterju (@Lipko2013) in se pri tem tudi presenetljivo dobro odrezala.

V promociji sta sodelovali tudi legendi hrvaške in slovenske košarke Dino Rađa in Rašo Nesterović. V sklopu promocije sta predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga in direktor marketinga pri Petrolu Rok Cuderman Rađi in Nesteroviću podarila štartni številki 179, kolikor dni je še ostalo do začetka EuroBasketa 2013, Rađa pa je poleg tega prejel smučarsko čelado z napisom “Navijam za Hrvatsku”, Rašo pa “Navijam za Slovenijo”.

vir: eurobasket2013.org

Leave a Comment