Na predzadnji tekmi celinskega pokala Jaka Hvala deveti

V ruskem Čajkovskem poteka finale celinskega pokala za smučarje skakalce v sezoni 2016/17. Lani so naši orli v Rusiji pobrali še zadnje lovorike, letos so začeli z devetim mestom Jake Hvale.


Jaka Hvala [foto: GEPA]

Predzadnjo tekmo celinskega pokala na srednji skakalnici v Čajkovskem je dobil Nemec Constantin Schmid, ki je le potrdil dobro formo v zadnji periodi sezone. Zmagal je z 269,0 točkami. Drugi je bil veteran in vodilni po prvi seriji, Čeh Jakub Janda s 264,8 točkami, tretji pa skupni zmagovalec pokala, Avstrijec Clemens Aigner s 263,6 točkami.

Naša peterica ni ponovila rezultatov s praktično vseh tekem letošnje sezone, ko je redno prihajala na najvišja mesta. Razlog temu je tudi v odsotnosti kar lepega števila najboljših tekmovalcev od Nejca Dežmana do Tilna Bartola in Bora Pavlovčiča. Najboljši naš je bil danes tako Jaka Hvala na 8. mestu z 253,7 točkami, med šetnajsterico pa so končali še Žiga Jelar na 10., Rok Tarman na 11. in Miran Zupančič na 13. mestu. Na 22. mestu je po slabšem drugem skoku točke pobral tudi Cene Prevc.

Jutri bo v Čajkovskem na sporedu še sklepna tekma letošnje sezone celinskega pokala.


Rezultati: Celinski pokal .: Čajkovski


Leave a Comment