Na Voglu najboljša Nicole Scheicher in Luca Tribondea

Na Voglu se sta se z nastopom triindvajseterice končali tekmi za evropski pokal v smučanju prostega sloga in sicer v discipline slopestyle.

Zmaga je na obeh tekmah odšla v roke Luca Tribondea, drugi dan pa je prijetno presenetil Matic Lovko z odličnim tretjim mestom med tridesetimi člani. Na tretjem mestu je dvakrat pristala tudi Monika Loboda za Elisabeth Gram in zmagovalko Nicole Scheichel.

S finalnim nastopom sta poleg Lovkota in Lobode navdušila tudi Rok Poteko in Lovrenc Kolenc, ki pa nista posegla višje od devetega mesta, na katero je bil uvrščen Kolenc.


[foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tekmi za evropski pokal na smučišču Vogel sta bili tudi zadnji dve tekmi izmed štirih ter sta bili ključni pri razglasitvi evropskega prvaka.

Tekmovanje se je odvijalo v snežnem parku. Linija treh objektov je tekmovalcem omogočala vrhunsko predstavo tako na skoku kot tudi na drsnih objektih. Spomladanski sneg pa je bil pika na i tekmovalcem pri izvedbah težjih trikov kot so: “double cork 1080, switch double rodeo 900, switch 900”.

Sončno vreme oba dneva je omogočilo organizatorjem uspešno izvedbo obeh posamičnih tekem v disciplini slopestyle, ki bo debitirala tudi na Olimpijskih igrah v Sočiju 2014, kamor bi lahko odpotovali tudi slovenski prostoslogaši.

Leave a Comment