Na vrhu še tretjič Marlies Schild, Tina tretja

V Flachauu je bil danes nočni slalom za ženske, ki je bil izveden namesto odpadlega v finskem Leviju. Še tretjič v letošnji sezoni je pred domačo množico navijačev zmagala Marlies Schild. Tina Maze pa se je prvič letos povzpela na oder za zmagovalke. Zaostala je le za omenjeno Schildovo in dobitnico velikega kristalnega globusa v lanski sezoni Mario Hoefl-Riesch.


Maria Hoefl-Riesch, Marlies Schild in Tina Maze so bile najboljše na slalomu v Flachau [foto: GEPA]

Schildovi se je v prvi vožnji najbolj približala prav Tina Maze, ki je bila počasnejša slabe tri desetinke sekunde. Tretji čas je zabeležila Nemka Maria Hoefl-Riesch. Preostali dve Slovenki Maruša Ferk in Katarina Lavtar sta bili prepočasni za finale. Trener Denis Šteharnik je opisal razloge za Marušin in Katarinin izostanek iz finalne vožnje: “Maruša je v srednjem delu zamujala, delala je predolge zavoje, tako da se je zaostanek začel nabirati. Zaradi odstopa na prejšnji tekmi je bila mogoče premalo samozavestna, danes bi morala nastopiti bolj brezkompromisno. Katarina je začela dobro, potem pa izgubljala ravnotežni položaj in zavoji so se podaljševali. Pravega ritma ni več našla, tako da je začela zaostajati.


Marlies Schild [foto: FIS]

V drugi vožnji je tekmovalke ob progi spodbujalo več kot 10.000 navijačev, ki so si nedvomno želeli avstrijske zmage. Najprej jih je z dobro vožnjo razveselila Michaela Kirchgasser, ki je imela 12. čas prve vožnje. Razočarala ni niti Kathrin Zettel, a jo je hitro ugnala Maria Hoefl-Riesch, ki je odpeljala suvereno. Tina je bila dobro na poti, a manjša napaka v srednjem delu jo je stala prevzema vodstva. Schildova pa je odpeljala tako kot smo vajeni. Mirno in brez napak ter se po Aspnu in Courchevelu veselila še zmage v Flachauu. Veselila pa se je tudi Mazejeva, saj je dokazala, da je kljub slabemu uvodu v sezono dobro pripravljena.

Tina je dosegla lep rezultat. Pričakoval sem celo zmago, a je na drugi progi naredila manjšo napako. Že v Courchevelu smo videli, da Tina zna smučati. Smo na pravi poti. Z današnjim rezultatom sem zelo zadovoljen,” je dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Jutri bo pod žarometi v Flachauu še moški slalom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Flachau :. Slalom (ž)Tina Maze [foto: GEPA]

Leave a Comment