Na zadnji letošnji tekmi na vrhu Švicarja

Smuk v Bormiu, ki je že tradicionalno zadnja tekma v koledarskem letu, je dobil švicarski veteran Didier Defago, ki se v letošnji sezoni sicer vrača po poškodbi. Na drugo mesto se je uvrstil še en Švicar Patrick Kueng, tretji pa je bil Avstrijec Klaus Kroell.


Didier Defago [foto: GEPA]

Z ledeno progo Stelvio v Lombardiji se je spopadlo 57 tekmovalcev, med katerimi je bilo tudi 5 Slovencev. Izjemno dolg smuk je zahteval odlično fizično pripravljenost, tekma pa se je posledično odločala na prečnem prehodu v spodnjem delu. Najbolje se je znašel Defago, ki ga krasi lastnost odličnega smučanja v difuzni svetlobi, kakršna je danes prevladovala v Bormiu. Tudi Kroell je bil dobro na poti, a se je nekaj metrov pred ciljem nesrečno zataknil s palico ob vrata, kar ga je stalo prednosti.

Andrej Šporn [foto: GEPA]

Razveseljiv dosežek je uspel tudi Andreju Špornu, ki se je z borbeno vožnjo uvrstil na 13. mesto in si tako v letošnji sezoni prvič privozil točke svetovnega pokala v kraljevski disciplini. Če na koncu ne bi toliko popustil, bi bil lahko še precej višje. “Ta proga je sigurno ena izmed najbolj zahtevnih, kondicijsko terja vrhunsko pripravljenost,če nisi dobro kondicijsko pripravljen, tu ne moreš veliko narediti. Sem zadovoljen z vožnjo in rezultatom, končno sem prišel do točk in nekega pametnega rezultata. Sicer je bilo v igri še nekoliko več, več bi lahko dosegel, vendar sem v srednjem delu po traverzi naredil napako in to ravno pred ravnino in potem sem izgubil kar nekaj časa. Že od nekdaj mi bolj ustrezajo težje proge. Sem tekmovalec, ki mi nekako nikoli ne uspe odpeljati brez napake in na teh težjih progah delamo napake vsi. Vedno mi je tu v Bormiu kar ležalo in potem tudi ta januarski del. Sigurno je to dobra popotnica za dodatno samozavest, ki je bila kar nujna pred januarskimi tekmami, ki so v bistvu najpomembnejše,” je po tekmi dejal Šporn.

Ostali slovenski predstavniki (Rok Perko, Boštjan Kline, Gašper Markič, Andrej Križaj) so bili prepočasni za trideseterico.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bormio :. Smuk (m)


Leave a Comment