Najboljši primorski smučarji prejeli nagrade

V soboto, 6.junija, je SK Javornik priredil sklepno nagrajevanje letošnje 10. izvedbe Primorskega smučarskega pokala, ki je obenem tudi 8.Čezmejni in 11.Pokal Alternativa Sport in poteka pod pokroviteljstvom Notranjsko-primorske regije in Združenja slovenskih športnih društev v Italiji.

Na krasni lokaciji ob smučišču pod Javornikom je lepo sončno in toplo vreme pričakalo letošnje tekmovalce in organizatorje te večje smučarske prireditve. Po lanski izvedbi nagrajevanja pri SK Devin se je letos javil za organizacijo SK Javornik, ki je ob koči odlično pripravil vse, da je nagrajevanje steklo na najboljši možen način. Poskrbel je za atrakcijo za otroke, saj so postavili malo skakalnico, Mino Planico Francija Petka, kjer so v glavnem najmlajši poskusili vzlet in majhen skok s posebno plastično smučko in pod veščim nadzorom nordijskih trenerjev in primorskega orla Jake Hvala.

Veliko pričakovanje je vladalo za obisk vrhunske novogoriške smučarke Ane Bucik, ki nastopa v svetovnem pokalu in je prisotne nagovorila ter sodelovala pri nagrajevanju. Ana je tudi tekmovala v našem pokalu. Celoten potek nagrajevanja je vodil Miro Govekar, ki je najprej predal mikrofon Dariu Štolfi, kot koordinatorju, predstavniku trgovine Alternativa Sport in načelniku posebnega odbora PSP, ki se je zahvalil vsem predstavnikom društvom za sodelovanje skozi celo sezono za čim boljšo izpeljavo letošnjega projekta in vsem prisotnim tekmovalcem za prisotnost.


Skupinska slika nagrajencev

Nato je v imenu ZSŠDI-ja pozdravila Nadja Kralj, ki je podčrtala pomen čezmejnega projekta, ki že vrsto let podira meje na športnem področju. V imenu organizatorja SK Javornik je nato bil na vrsti za pozdrav predsednik Albert Kavčič, pozdravil je tudi Peter Čigon kot predstavnik NPR, svoj doprinos pri nagrajevanju je dal tudi Matej Štolfa, načelnik smučarske komisije ZSŠDI.

Tekmovanje vsebuje štiri veleslalome, dva na slovenskih smučiščih in dva preko meje. Ena izmed tekem je tudi Pokal prijateljstva treh dežel, ki so ga člani SK Devin, v soorganizaciji z avstrijskim zamejskim društvom ŠD Šentjanž, organizirali v Trbižu.

Sledilo je nagrajevanje, kjer so prvi trije uvrščeni prejeli pokale in smučarsko vetrovko in se na koncu tudi skupaj fotografirali, najmlajši so od četrtega do desetega mesta prejeli kolajne, prva tri uvrščena društva na mladinski lestvici pokale, vsa uvrščena društva pa priznanje za udeležbo na prireditvi.

Člani SK Javornik so pripravili tudi okusne jedi na žaru in palačinke, zaradi visokih temperatur pa so se vsi udeleženci potešili s pijačo ter se še zadržali ob klepetu, tkanju novih prijateljstev in obujanja spomin na minulo zimsko sezono. Projekt želimo razširiti tudi na klube preko hrvaške meje.

Nadja Kralj

Leave a Comment