Napovednik za novo sezono – smučarski skoki

V našem prvem prispevku smo predstavili alpsko smučanje, danes pa smučarske skoke. Skakalci bodo sezono začeli v nemškem Klingenthalu 23. novembra z ekipno tekmo.


[foto: GEPa]

Moški

Stavnice napovedujejo nov kristalni globus Gregorja Schlierenzauerja. Avstrijski šampion je glavni kandidat za osvojitev vseh zlatih medalj v Sočiju. Najbolj zanimiva v sezoni bo vrnitev Jannea Ahonena, legende smučarskih skokov, ki v poletni sezoni niza odlične rezultate.


Gregor Schlierenzauer [foto: GEPA]

Osebna napoved: Po mojih predvidevanjih bodo Avstrijci veliki kristalni globus prejeli tako v skokih kot v smučanju. Pri alpskem smučanju sem vse karte polagal na Marcela Hirscherja, tokrat pa stavim na Schlierenzauerja. Avstrijcu ne more uidi niti mali kristalni globus v posebnem seštevku poletov, ki bo v letošnji sezoni vseboval štiri tekme. V slovenskem taboru največji napredek napovedujem Jaki Hvala, a bo v skupnem seštevku svetovnega pokala po mojem mnenju najvišje uvrščen dvakratni dobitnik medalj iz svetovnega prvenstva v Val di Fiemmu Peter Prevc.

Ženske

Stavnice napovedujejo nov veliki kristalni globus Japonke Sare Takanashi. Pred dekleti je v letošnji sezoni velik mejnik, saj bodo po mnogih letih boja vendarle lahko nastopile na največjem svetovnem športnem dogodku olimpijskih igrah.


Sara Takanshi [foto: GEPA]

Osebna napoved: Sara Takanashi bo zagotovo osvojila tudi veliki kristalni globus za sezono 13/14, saj je vendar že dominirala v sezoni 12/13. Slovenija ima še relativno mlade tekmovalke, ki so se že v prejšnji sezoni velikokrat prebile med najboljših deset.

Najvišjo uvrstitev v prihajajoči sezoni napovedujem Katji Požun. Naše mlade skakalke pa bi z trdim delom lahko prišle do medalje v Sočiju.

Leave a Comment