Narava močnejša, odpovedan četrtkov veleslalom

Neugodno vreme, močan veter in sneženje, sta preprečila izvedbo še drugega veleslaloma smučarjev invalidov na Rogli, ki jo tekmovalke in tekmovalci, kljub v zadnjih dveh dneh neprijetnim vremenskim razmeram, zapuščajo z dobrimi in pozitivnimi vtisi, vsi po vrsti pa navdušeni nad odlično organizacijo ter vrhunskimi pogoji. “Prvi vtisi so izjemni, vsi po vrsti pa so zatrdili, da so se na Rogli počutili odlično, žal pa preko narave ne moremo,” je uvodoma povedal Damjan Pintar, predsednik organizacijskega odbora in generalni sekretar tekme, ki je bil na progi tudi sinoči. “Ko sem videl, da je zapadlo 30 centimetrov novega snega, sem bil skeptičen, žal so se zle slutnje uresničile.


Smučarji invalidi danes niso nastopili [foto: OK Rogla]

Kljub temu pa je Rogla, z njo pa tudi Slovenija, upravičeno ponosna na narejeno v minulih dneh. “Prav gotovo. To je velik korak, tako za Roglo kot Slovenijo, dobili smo novo ciljno skupino, hkrati pa smo se dogovorili z vodstvom IPC-ja, da že marca letos izpeljemo kamp mladih invalidov s celega sveta. In še več – potrjeno je, da bo IPC financiral prihod ter udeležbo po enega tekmovalca in trenerja iz držav, ki do sedaj smučarjev invalidov niso imeli,” se je strinjal Pintar ter dodal: Dela v teh dneh ni manjkalo, zato na tem mestu iskrena hvala najožjim sodelavcem, ki so pomagali pri izpeljavi prireditve; tistim, ki so bili vidni, kot tistim ‘nevidnim’, ki pa so dodali pomemben kamenček v mozaik uspeha. Posebna zahvala pa tudi vsem prostovoljcem, ki so se odzvali in pomagali.

Dogodek je zelo pomemben

Ta dogodek na Rogli je zelo pomemben za smučanje invalidov v Sloveniji,” je izvedbo dveh slalomskih tekem za svetovni pokal pozdravila Špela Rozman, strokovna sodelavka ZSIS-POK. “Vsi zbrani so lahko videli, kako gredo slabovidni odločno proti smučarskemu količku, tudi smučanje na eni nogi ni ovira, predstavili so se tudi smučarji v monoskijih,” je nadaljevala Rozmanova, ki je obžalovala le slabo vreme, ki jo je zagodlo.

Ambicij in ciljev pa ZSIS-POK ne manjka

Upam, da ta prireditev na Rogli postane tradicionalna. Bilo bi odlično, da tudi zavoljo te prireditve navdušimo še več invalidov za smučanje. Prepričana pa sem, da bo na naslednji tekmi še več udeležencev, četudi je bila že letos udeležba več kot solidna,” še meni Rozmanova. Strokovna sodelavka ZSIS-POK je potrdila, da so bili vsi udeleženci navdušeni nad organizacijo in bivanjem v Termah Zreče.

Leave a Comment